Teo napisał(a):
Jeszcze raz ci napiszę, PiS najważniejsze co zrobił to pchnął bardzo dobrymi decyzjami koło, które samo sie nakręcić potrafi w gospodarce, PO raczej powodowało zniechęcenie do prowadzenia małych firm, które nie radziły sobie z tym że były traktowane tak samo jak średnie i duże firmy.
tczewiak kilka postów wyżej napisał Ci jak to jest naprawdę
Teo napisał(a):
Co do wieku do 26 lat, przecież tu też nie chodzi o prowadzących DG tylko o tych co chcą coś dorobić i żeby z tych groszy nie płacić haraczu, tak to trudno zrozumieć, nie traktuj takich rzeczy jak by były skierowane do ciebie.
No właśnie, że teraz udajesz Greka ( jak zwykle zresztą jak coś nie umiesz udowodnić)- przekaz przy tym był: młodzi do 26 roku życia NIE BĘDĄ PŁACIĆ PODATKÓW. W którym miejscu ja pisałem o sobie?- pisałem o mojej córce, która JEST W TYM WIEKU i po takim ogłoszeniu pomyślała, że może faktycznie coś zyska dzięki temu. Prawda trochę rozmija się z tymi zapowiedziami szumnie rozgłaszanymi w tvp. A Ty dalej jakieś teksty, że mi to trudno zrozumieć. Chłopie przestań robić z siebie głupka, skoro piszemy o młodych piszmy o młodych nie o mnie czy o Tobie. Skoro piszemy o super ułatwieniach dla przedsiębiorców piszmy o nich, a nie że 1/1000 zapłaci mały ZUS bo PIS taki łaskawy dla nich.
Ja czekam na jakieś konkretne ułatwienia dla przedsiębiorców tak ogólnie coś zupełnie nowego czym by mnie zaskoczyli, po czym mógłbym powiedzieć - faktycznie pomogli mi.
Ja tak samo jak za PO tak i teraz wiem, że jak sam nie zarobie to nikt mi nic nie da i to się nic w tym temacie nie zmieniło.
Jak czytam te wypociny jak to teraz super być przedsiębiorcą za rządów PIS i czytam te argumenty z tym związane to śmiech mnie ogrania i tyle.