@embe
Ja firmy prowadzę od 1993 roku, od handlu na bazarach po sklepy i hurtownie na całą Polskę, a obecnie zajmuję się zupełnie czymś innym, niż handel i właśnie wykorzystuję obecne zapotrzebowanie na rynku. Trochę więc nie trafiłeś, no ale nie wiesz kim jestem i co robię w realu, więc spoko.
Ja zawsze wszystkim mówiłem jak ktoś rzucał mi tekst - nie ma to jak swoja firma- to na co czekasz ? idź i otwieraj swoją. W swojej działalności ma się okresy ostrego zapieprzu po kilkanaście godzin na dobę i ma się też okres totalnego luzu, gdzie całą robotę odwalają za ciebie twoi pracownicy - dlatego po tylu latach ja nie wyobrażam sobie pracy na etat.
Co do ZUS-u też się z Tobą zgadzam , musi być obowiązkowy, tak samo jak składki zdrowotne itp. Przy czym ja byłby za tym co wszystkie opcje polityczne mówią a nie robią - pieniądze za pacjentem- ot idę do lekarza , on wystawia mi fakturę i tę fakturę dołączam do rozliczenia i mam zwrot- ja płacę konkretnemu lekarzowi, kasę więc dostawaliby ci najlepsi , a nie że idzie wszystko do wora, z którego to znika. Owszem potrzebny jest jeszcze dodatek zdrowotny- to kwota dla tych co nie mają , mają jakieś skomplikowane zabiegi czy co tam właśnie w formie tych obowiązkowych składek zdrowotnych.
I tak na koniec- ja nie narzekam na wszystko, ja opisuję obecne działania rządu, te które mi się nie podobają, choć czasami tak wpisuję coś dla zaczepki
Tak samo jak część tu obecnych z kolei każdą krytykę obecnej władzy traktuje jako jakieś wyzwanie czy coś - nic nie można napisać, bo przecież gospodarka się rozwija itp.
Powtórzę - jako przedsiębiorca, który nie ma małych dzieci nie odczuwam Polski jako krainy miodem i mlekiem płynącym, widzę podwyżki, widzę rosnące koszty itp. I nie jest to tylko moja opinia. Ale ja sobie z tym radzę, przebranżowiłem się, jestem zadowolony, ale to tylko moja zasługa a nie obecnej władzy.
Czy mogę narzekać na rządzących ?
Po prostu mogę i przedstawiam na to fakty dlaczego coś m się nie podoba.