lordyp napisał(a):
Wiesz embe ja tylko liczę , ale ty tego nie rozumiesz bo masz swój przekaz.
Taka jest włąśnei z tobą dyskusja, zachowujesz się jak zwykła kodziara.
lordyp napisał(a):
Płacę od 25 lat dość duże podatki, płace ZUS za siebie i pracowników i po prostu nie podoba mi się że rząd chce ode mnie tylko wiecej pieniędzy nic z zamian nie dając.
Taa, baju baju jak to źle jest, jakieś szczegóły czy tylko hasła w stylu "droga pietruszka" ?
lordyp napisał(a):
Jak rozumiem ty jako przedsiębiorca skaczesz pod sufit gdy dowiadujesz się ,ze co rok musisz zapłacić miesięcznie coraz więcej pieniędzy.
Nie płacę więcej, tym bardziej jak policzę proporcje jakie dawniej i teraz płacę, jak dla mnie jest super, mi zmalały obciążenia, koszty i biurokracja.
lordyp napisał(a):
...powiedz tej Pani ,że na dzień dzisiejszy musi płacić większy ZUS, bo Jarek dla zwycięstwa w wyborach i obrony stołków podniesie jej ZUS miesięcznie o 120 zł.
Beton beton beton... czyli rosnące pensje są złe bo rośnie ZUS, który wiemy jak jest wyliczany przecież, litości.
lordyp napisał(a):
I teraz pani z małą firmą coraz wiecej zapieprza i zarabia trochę wiecej, nie wydaje kasy na głupoty, inwestuje i w nagrode musi płacić większy ZUS ( o podatkach nie wspominam bo to akurat normalne).
Kolejne banialuki.
lordyp napisał(a):
Jeśli dla ciebie taki system jest normalny to ok. Ja myślę ,że coraz wiecej ludzi zacznie myśleć - ale po co mam sobie urabiać ręce po łokcie , pracować po 12-15 godz dziennie, skoro co wiecej zarobie to wiecej płace na np 500+ ?
Logika jakbyś wychował się w komunie i był odcięty od realiów nazwijmy to kapitalizmu.
lordyp napisał(a):
...podniesienie stawki minimalnej- koszt przerzucony na pracodawców, rząd zyskuje dodatkowe pieniądze , ale przekaz jest, że to oni , PIS dają. Tak samo jak dopłaty z EU- łatwo sie wydaje cudze pieniądze- prawda?
o kur... ty idź może do specjalisty.
lordyp napisał(a):
Moze pan Kaczyński niech sam otworzy firmę jak tak doskonale zna się na prowadzeniu działalności.
Tak samo jak doskonale jako bezdzietny kawaler zna się na rodzinie ....
lordyp napisał(a):
A i na koniec porównaj sobie koszty prowadzenia własnej działalności w Polsce i np na Słowacji, Czechach itp.
No to wylicz, czekam
lordyp napisał(a):
...jak pisałem o dużym wzroście cen ty śmiałeś sie i pisałeś o inflacji 2,3%- i co? dalej uważasz ,że żywnosć nie zdrożała znacznie wiecej? w Krakowie wszystko dalej tanieje?
- albo sie obudź, ale przestań kłamać.
Czyli oficjalne dane o inflacji i cenach żywności to kłamstwa, nawet eurostat kłamie, wszyscy kłamią, stoczyłeś się na dno absurdu.
Zakupy robię, wzrost jest i nikt tego nie zaprzecza ale "koszyk" zakupów mało odczuwalny jest ten wzrost, tanieje nabiał, owoce, warzywa, wołowina potaniała, masło tańsze niż przed sensacyjnymi doniesieniami tvn sprzed czterech lat, chemia tez lekko, wiele towarów u nas z wywindowanymi cenami delikatnie spadły co wyrównuje towary rosnące bardziej, które rosną bo... twoim zdaniem bo jarek i masz klapki na oczach że wiele towarów rośnie bo rynek bardziej się integruje w EU, inne spadają bo sprawniej działają dostawy tych samych towarów z zagranicy, wiele cen to huśtawka bo susza bo jakieś plagi na plantacjach, cła EU itd.