Tencent jest wielką korporacją, ale nie jestem przekonany, że już managment tej korporacji zdecydował, że już czas wejść na zachodnie rynki na pełną skalę.
Tym bardziej, że do tej pory prawie wyłącznie ta firma działała w Chinach i na mniejszą skalę w Azji.
Na rynki zachodnie swoje oczy zwróci, (nawet mniejszościowy pakiet w Epic Games kupiła) ale nie jestem przekonany, że już teraz i to dokonując tak olbrzymiego zakupu.
No, ale wykluczyć się nie da.
Co do innych kupców to rzeczywiście chyba tylko MS i Time Warner wchodzi w grę.
No całkiem Apple nie można wykluczyć, ale nie sądzę. Nie jestem przekonany, że akcjonariusze by chcieli tam rozszerzać profil działalności.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Activision_gamesTo tak do tego co Activison wydało.
W sumie z wyjątkiem tego co podałeś to ostatnie 2 lata to tego dużo nie ma.
Nascar wyścigi, Wipeout 1 i 2, choć chyba kolejny WipeOut był wydany, ale już nie przez Acti.
Jakiś Spiderman chyba na konsole i tyle.
B. dużo gier w latach 90 i do połowy XXI w. ,ale pytanie jest czy ma jeszcze prawa do tych tytułów i do ile w ogóle miało, a w ilu było tylko wydawcą.
Mechwarriory np. tego Mechwarrior online z CS jakaś inna mała firma wydaje bez pomocy Acti afaik.
Vampire : The Masquerade Acti wydało, ale teraz chyba wszystkie prawa do 'oryginalnego' Vampira to ma CCP, które kupiło White Wolfa parę lat temu.
Poza WoW-em, CoD-em, SC i Diablo to nie widać tam dużo. No jeszcze Prototype się ponoć nie najgorzej sprzedało, ale studio i tak rozwiązali.
Nic chyba specjalnie wartego uwagi.