Generalnie gdzieś słyszałem, że jeżeli w najbliższych wyborach znowu się nie uda, to JKM - JKM ma zrezygnować.
Pytanie o ile to prawda, a ile pewnego rodzaju spot wyborczy.
Osobiście uważam że jego wyniki powinny być z roku na rok coraz lepsze. Pomijam obecną sytuacje polityczno - gospodarczą w państwie, a skupie się bardziej na aspekcie demograficznym.
Korwin w kręgach młodych powoli staje się zarazą. Coraz więcej osób o nim rozmawia, zgadza się z nim, bądź krytykuje, ale powoli robi się głośno. Natomiast starszy elektorat wyrabia sobie świadomość następującą.. '' Od 89 głosuje, a w kraju coraz gorzej''. Może to skutkować spadkiem frekwencji tych starszych, co jest dobrym znakiem dla partii pod - progowych.
Pis wygrał pierwszy raz, gdyż ludzie wierzyli że rozgoni on układ. Potem wygrała PO, aby przegonić Pis. Teraz wszyscy chcą przegonić PO, ale nadal pamiętają o Pis.
Generalnie ja uważam że :
1. Notowania PO I PIS spadną, ale będą podobne. Przezes Kaczyński znowu powie coś, co wszyscy mądrzy i wybitni będą w TV komentować, a PO użyje swoich możliwości i zafunduje nam piękną akcje propagandową, w której przypomną nam, jak dużo zrobili za Polski.
2. PSL powoli zanika, coraz rzadziej widzę je w mediach i jest szansa że nie wejdą. Ich elektorat to głównie nepotyści z urzędów ARiMR, rolnicy.
3. SLD - Źle się działo, więc wrócił Miller. Partia jest obecnie bardzo mocno lansowana we wszystkich mediach, ludzie pozapominali o aferach, więc mają niejako czyste konto. Uważam że osiągną wyższy wynik od ostatniego.
4. Twój Ruch ( Palikota ) - Cieżko będzie znowu przekonać młodych, Palikot ''ustatkował się'' i zrobił nudny. Daje wynik międzyprogowy.
5. Korwin Mikke i KNP - Sama partia wydaje się być w swojej szczytowej formie. Oprócz Lidera, wiele osób zna już takie nazwiska jak Najzer, Berkowicz, Osadowski, Banasikówna ( fajne ma nogi ), Sowa, Dziambor itp.
Same spotkania cieszą się bardzo duzą popularnością, a odbywają się nawet 2-3 w ciągu jednego dnia.
Wydaje mi się że wsparcie finansowe również jest na dobrym poziomie, bo organizują sporo akcji i ludzie zaczynają ich kojażyć. Uważam że mają szanse przebić się, tymbardziej gdy jeszcze bardziej zaostrzą kampanie w okresie przedwyborczym. Pozostaje problem tego, czy zarejestrują komitety wyborczę
Jest wysoka szansa że nie..