mmorpg.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345 ... 2394  Następna strona
Autor Wiadomość
*

PostNapisane: 11 lis 2013, 13:16 
Problem w tym ze poslesz, bo bedziesz musial. Ciebie stac, poslesz do prywatnej takiej, zeby byla dostosowana, ale biedniejsi maja przejebane :-?
A wszystko tylko po to, zeby obywatele wczesniej wchodzili na rynek pracy.

Zmieniajac temat:

http://wyborcza.pl/magazyn/1,126715,149 ... e#opinions

I tak sie zastanawiam, czy to jakas glupota zbiorowa w tej gazecie? Rozumiem, ze debata moze byc w tych tematach, sa rozne poglady, rozne oceny, ale jakie przeslanie ma plynac z takiego wywiadu publikowanego akurat w taki dzien? (Bo ze to nie przypadek, to oczywiste).
W dzien niepodleglosci pisac o tym, jak wspaniale, ze ta niepodleglosc stracilismy...kuzwa, smiac sie czy plakac?
Chyba olac tylko zostaje to cale gowno wyborcze :lol:

--------------------------------------------------------------------------

A tak BTW:

Wolna, dumna i niepodlegla!
Niech zyje!
W tym pieknym dniu zycze wam wszystkiego dobrego!

Ostatnio edytowano 11 lis 2013, 13:25 przez Rzeznik, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 11 lis 2013, 13:22 
http://popieranie.pl/10112013,wyborcza- ... losci.html

Pierdolony Michnikowizm.

*

PostNapisane: 11 lis 2013, 13:28 
Nefastus napisał(a):
http://popieranie.pl/10112013,wyborcza-pisze-wprost-ze-jest-przeciw-niepodleglosci.html

Pierdolony Michnikowizm.

Ahahahahahahah o kurewa :lol: :lol:

Ten kolo to juz w ogole odplynal...skad sie tacy biora?

Dlaczego jestem przeciw niepodległości? Bo to podległość, podległość wobec złotego cielca. Wierzę, że moglibyśmy być bardziej niepodlegli – jako ludzie i jako Polacy – w wielkim państwie europejskim. A nawet jeszcze większym.

Debil normalnie...pomijajac to, ze nie moglibysmy byc niepodlegli jako Polacy, bo nie bylibysmy zadnymi Polakami tylko swiatlymi europejczykami, to jak trzeba byc cofnietym w rozwoju, zeby nie widziec, ze panstwo europejskie, w obecnym stanie EU, to bylaby jeszcze wieksza podleglosc wobec tego wyimaginowanego zlotego cielca??

W tej gazecie ,absurd goni absurd, zwlaszcza w takie dni jak 11 listopada czy 13 grudnia :roll:

Ostatnio edytowano 11 lis 2013, 13:35 przez Rzeznik, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 11 lis 2013, 13:30 
Piszpan, nie wiem ale przedmieścia karkowa, szkoła kiepska ze względu na ilość dzieci, pierwszoklasiści mają inny układ zajęć, przerwy miedzy zajęciami nadal z opieka wychowawcy, dzieci generalnie bawią się i zaczynają uczyć, żadne siedzenie w ławkach od do itp, to zaczyna się w drugiej klasie.
Dzieci w takiej szkole w wieku 7 lat nie wynoszą za wiele nauki, dlatego to powinno się zaczynać rok wcześniej, bardzo logiczne, niech te dzieci od 7 lat zaczyna się uczyć już czegoś więcej niż wynoszą z domu.

Zresztą to żadna rewolucja, dawniej zerówka działała i w miarę przygotowywała dzieci do szkoły, jak chcą to inaczej to czemu nie, niech to zacznie się w szkole i już.

"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

PostNapisane: 11 lis 2013, 13:33 
Nefastus napisał(a):
http://popieranie.pl/10112013,wyborcza-pisze-wprost-ze-jest-przeciw-niepodleglosci.html

Pierdolony Michnikowizm.

to chyba już pod jakieś paragrafy podpada, jednak znajdzie się wielu pewnie i tu na forum co stwierdzi że krytyka tego to pisiory, smolensk i brzoza, a on ma racje bo jedyna słuszna droga dla rozwoju polski i europy trolololo...

"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

PostNapisane: 11 lis 2013, 13:48 
Rzeznik napisał(a):
(...)
W dzien niepodleglosci pisac o tym, jak wspaniale, ze ta niepodleglosc stracilismy...kuzwa, smiac sie czy plakac?
Chyba olac tylko zostaje to cale gowno wyborcze :lol:

Szlachta dała dupy, to oczywiste. Natomiast zaborcy jeśli coś modernizowali to tylko to co było w ich interesie, co imo nie zostało dostatecznie mocno podkreślone w artykule.

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:04 
Rzeznik napisał(a):
Problem w tym ze poslesz, bo bedziesz musial. Ciebie stac, poslesz do prywatnej takiej, zeby byla dostosowana, ale biedniejsi maja przejebane :-?
A wszystko tylko po to, zeby obywatele wczesniej wchodzili na rynek pracy.

Zmieniajac temat:

http://wyborcza.pl/magazyn/1,126715,149 ... e#opinions

I tak sie zastanawiam, czy to jakas glupota zbiorowa w tej gazecie? Rozumiem, ze debata moze byc w tych tematach, sa rozne poglady, rozne oceny, ale jakie przeslanie ma plynac z takiego wywiadu publikowanego akurat w taki dzien? (Bo ze to nie przypadek, to oczywiste).

Nie przypadek, ale dobry moment na tekst o tym. Przeczytałem i nie widzę tam nic kontrowersyjnego wyjątkowo, sporo rzeczy oczywistych, o których się zapomina. Zabory mieliśmy na własne życzenie. No i przyznam, że miło widzieć jak ktoś spuszcza powietrze z tego patriotycznego balonu dzisiaj. Jestem złym Polakiem na pewno. :<

*

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:10 
Naczy tekst, ktory mowi, ze to ze, upraszczajac, stracilismy niepodleglosc to spoko koko, bo nam pobudowali fabryki, w dzien niepodleglosci to trafna rzecz. No coz, mozna i tak :lol: Jestem z pewnoscia brunatnym faszysta :<

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:11 
Zaborcy przeprowadzają jednak te reformy ze względu na swój własny interes.

- Zgoda. Dążyli do osłabienia polskiej szlachty, żeby skutecznie rządzić podbitymi terenami. Ale ze względu na pasożytniczą pozycję szlachty działania skierowane przeciw niej miały pozytywne skutki. Dla wszystkich.

Czytacie te artykuły, czy tak panika od razu? ;) Tak samo link nefajfusa do artykułu premium , którego nikt nie przeczyta i nie zna kontekstu, a cytat pewnie wyrwany z treści.

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:15 
Jakby to byla federacja europejska to tez bylibysmy murzynami europy i biedna prowincją.

a dyszki nie zaplace by przeczytac ten artykul.

Ostatnio edytowano 11 lis 2013, 14:17 przez Highlander, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:16 
Przecież już jesteśmy.

*

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:18 
Nie panika, bardziej...nie wiem...jakies takie rozczarowanie (choc w sumie mozna sie bylo tego spodziewac).

Bo sam wywiad skupia sie na takich rzeczach, ze nawet jezeli mozna by argumenty przyjac i przedyskutowac w trakcie jakis sporow o nastepstwa zaborow, to akurat przy dniu niepodleglosci, dla mnie ma to wydzwiek czysto anty-polski, anty-suwerenny.

I najgorsze, ze mam przeswiadczenie, ze wlasnie taki mial miec. :roll:

Ostatnio edytowano 11 lis 2013, 14:20 przez Rzeznik, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:18 
@TBN Czytamy, czytamy. W poprzednim poście napisałem:
(...) Natomiast zaborcy jeśli coś modernizowali to tylko to co było w ich interesie, co imo nie zostało dostatecznie mocno podkreślone w artykule.

Jeśli ktoś nie interesuje się historią czy czymkolwiek, co w polska jest dość powszechne, to odbiór tego tekstu może być taki: "no w sumie to dobrze że te rozbiory były" co chyba nie jest prawdą. Bo ponieważ nie po to podbija się jakiś kraj by robić dobrze podbitym ludom.

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:21 
Gość ma swoja opinię, celną czy nie to jest rzecz dyskusyjna. Mnie śmieszy tylko lamet od razu wśród narodowców. Wraca śpiewka o łatwym manipulowaniu społeczeństwem. Ale co ja tam wiem, jakbym mógł wybrać kraj urodzenia to na pewno nie byłaby Polska. hehe

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:25 
Ale ja temu nie zaprzeczylem, ze jestesmy juz murzynami. I troche na wlasne zyczenie, czy przez zjebow u wladzy.

Co innego jakby Polska byla silnym krajem i wtedy wstepowala do UE. Ale my biedaki cieszylismy sie, ze przyjda i nas wykupia. Teraz chyba pozostalo gdybanie co by bylo. Bo tak to chyba zostaje nam suwerenne polskie prawo... a pewnie wolelibysmy miec niemieckie... (tak sobie rzucam, nie mam pojecia jak to wyglada w niemczech)

Ja jestem przeciwny spuszczaniu "patriotycznego balona" bo jakos nie widze by on byl szczegolnie nadmuchany, raczej duzo wczesniej jest naklówany by porobic w nim dziury. Dlatego uwazam, ze zly moment na artykul i moznaby pozwolic ludziom poswietowac w spokoju. Zamiast tego ludzie protestuja przeciwko wyimaginowanym faszystom itp. Premiera Pokłosia tez byla w okolicach 11 listopada itp. Posluzyc to moze pewnie tylko poroznieniu spoleczenstwa.

a poroznionym i biednym spoleczenstwem latwo sterowac.

*

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:30 
Tor-Bled-Nam napisał(a):
Gość ma swoja opinię, celną czy nie to jest rzecz dyskusyjna. Mnie śmieszy tylko lamet od razu wśród narodowców. Wraca śpiewka o łatwym manipulowaniu społeczeństwem. Ale co ja tam wiem, jakbym mógł wybrać kraj urodzenia to na pewno nie byłaby Polska. hehe

Nic straconego, angielski znasz, obywatelstwa sie mozna zawsze zrzec, europa czeka. Przyjela brunatnego polskiego faszyste jak ja, to tym bardziej przyjmie takiego oswieconego europejczyjka i lewaka jak Ty :wink: :D

Cytuj:
Ja jestem przeciwny spuszczaniu "patriotycznego balona" bo jakos nie widze by on byl szczegolnie nadmuchany, raczej duzo wczesniej jest naklówany by porobic w nim dziury. Dlatego uwazam, ze zly moment na artykul i moznaby pozwolic ludziom poswietowac w spokoju. Zamiast tego ludzie protestuja przeciwko wyimaginowanym faszystom itp.

O widzisz High, zgadzam sie!
W Polsce, kazdy przejaw dumy narodowej jest wysmiewany i nazywany faszyzmem. Polakom zbyt czesto odbiera sie prawo do bycia dumnym narodem. Takich zachowan nie uraczysz w Niemczech, Rosji, Francji czy Anglii gdzie ta duma narodowa jest obecna i wspierana, zacheca sie do okazywania jej, a wrecz kreuje sie polityke historyczna, by ta dume odbudowac/zbudowac/utrzymac (tu Niemcy sie wybijaja szczegolnie).

W TV republika byl dzis wywiad z Agata Czarnacka i Arturem Zawisza i dochodze do wniosku, ze sa jeszcze ludzie na lewicy, ktorzy sa normalni.
Moze przezwycieza pietno Michnika i walki z jaskiniowym patriotyzmem.

Ostatnio edytowano 11 lis 2013, 14:36 przez Rzeznik, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:31 
Tor-Bled-Nam napisał(a):

Można by się zgodzić, że opinia itp... . Jednak każda gazeta prezentuje tylko swoje opinie i z zasady nie ma tam miejsca na dyskusję. Pewnie wyglądałoby to inaczej gdyby umieszczono artykuły autorów o różnych poglądach. Ale nie umieszczono. Natomiast ludzie reagują różnie.

Nie chodzi o to jaki kraj by się wybrało tylko jakie miałbyś podejście do tamtego kraju. Pewnie i tak byłbyś oportunistą więc żadne społeczeństwo nie miałoby z ciebie pożytku ;)

*

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:34 
Cytuj:

Ale co w tym dziwnego? O niepodległości rozmawia się 11 listopada, o stanie wojennym 13 grudnia, o powstaniu warszawskim 1 sierpnia. Tylko Smoleńsk może sobie pozwolić na całoroczną debatę publiczną.
Cytuj:
Chyba olac tylko zostaje to cale gowno wyborcze

Mnie się wydaje, że w artykule chodziło o coś innego.
A że żyjemy w kraju przesiąkniętym sienkiewiczowską mitologią, w którym każdy wąsaty burak uważa się za potomka Kmicica to tym przyjemniej się takie publiczne przebijanie baniek czyta.

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:35 
nigdy nie potrafiliśmy się cieszyć i być dumni z osiągnięć, za to dyskusja o niepowodzeniach i klęskach jest zawsze, nawet 11 listopada :roll:

*

PostNapisane: 11 lis 2013, 14:37 
embe napisał(a):
nigdy nie potrafiliśmy się cieszyć i być dumni z osiągnięć, za to dyskusja o niepowodzeniach i klęskach jest zawsze, nawet 11 listopada :roll:

przeczytaj to Junkier, a potem sobie sam odpowiedz co w tym dziwnego ktos inny moze zobaczyc

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345 ... 2394  Następna strona