Tor-Bled-Nam napisał(a):
Gość ma swoja opinię, celną czy nie to jest rzecz dyskusyjna. Mnie śmieszy tylko lamet od razu wśród narodowców. Wraca śpiewka o łatwym manipulowaniu społeczeństwem. Ale co ja tam wiem, jakbym mógł wybrać kraj urodzenia to na pewno nie byłaby Polska. hehe
Nic straconego, angielski znasz, obywatelstwa sie mozna zawsze zrzec, europa czeka. Przyjela brunatnego polskiego faszyste jak ja, to tym bardziej przyjmie takiego oswieconego europejczyjka i lewaka jak Ty

Cytuj:
Ja jestem przeciwny spuszczaniu "patriotycznego balona" bo jakos nie widze by on byl szczegolnie nadmuchany, raczej duzo wczesniej jest naklówany by porobic w nim dziury. Dlatego uwazam, ze zly moment na artykul i moznaby pozwolic ludziom poswietowac w spokoju. Zamiast tego ludzie protestuja przeciwko wyimaginowanym faszystom itp.
O widzisz High, zgadzam sie!
W Polsce, kazdy przejaw dumy narodowej jest wysmiewany i nazywany faszyzmem. Polakom zbyt czesto odbiera sie prawo do bycia dumnym narodem. Takich zachowan nie uraczysz w Niemczech, Rosji, Francji czy Anglii gdzie ta duma narodowa jest obecna i wspierana, zacheca sie do okazywania jej, a wrecz kreuje sie polityke historyczna, by ta dume odbudowac/zbudowac/utrzymac (tu Niemcy sie wybijaja szczegolnie).
W TV republika byl dzis wywiad z Agata Czarnacka i Arturem Zawisza i dochodze do wniosku, ze sa jeszcze ludzie na lewicy, ktorzy sa normalni.
Moze przezwycieza pietno Michnika i walki z jaskiniowym patriotyzmem.