Astaniel napisał(a):
"Niech żyje Premier!" "Oto nasz Przywódca!".Takie i podobne okrzyki przypominają inne wiece, przed rokiem 89.
Alez oczywiscie przeciez tylko zmuszeni albo oplaceni ludzie moga chwalic premiera swojego kraju LOL
Astaniel napisał(a):
Czy ludzie naprawde nie widzą, że tak zaczyna się autorytaryzm i despotyzm?
Tak! Wprowadzmy na to cenzure, z pewnoscia zwiekszy to fundamenty polskiej demokracji LOL
Astaniel napisał(a):
Pewnie trochę przesadzam, ale to co niesie ze sobą ten rząd jest straszne. Miałby być rozliczenia z przeszłością, świetlana przyszłość, Polska solidarna.
Rozliczenia z przeszloscia? dekomunizacja + lustracja?
![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Swietlana przyszlosc? polecalbym jednak skonczyc wierzyc reklamom
Polska solidarna? moze zamiast dawac $ na pomoc spoleczna przeznaczmy te $ na...o, moze edukacje?
Astaniel napisał(a):
Tymczasem pan Premier i jego partyjni koledzy rzucają oskarżeniami na lewo i prawo. Tyle jadu ile wylewa PiS na inne partie, opozycję i ich przeciwników nie widziałem nigdy(...) Tylko jednego bym chciał ; aby pan Premier razem z rządem przeprosił społeczeństwo.
"SLD > PiS" ale sie porobilo
Astaniel napisał(a):
Powiem szczerze, że choć nie jestem ani nie byłem sympatykiem PiS to myślałem, że będzie jakimś przełomem. Przejściem od państwa socjalnego do sprawnie funkcjonującego , ze światłymi obywatelami, pełnoprawnego członka UE.
Astaniel napisał(a):
Polska solidarna.
zdecyduj sie
Astaniel napisał(a):
Powód jest prosty : w całych tych swarach, kłótniach, aferach taśmowych, aferach wekslowych gdzieś zaginęło dobry Polski. Kraju za który Ci ludzie są odpowiedzialni.
frazesy, a tym to mozesz