Cytuj:
Fakt: Inferno jest źle zaprojektowane.
Fakt: Część rzeczy dałoby się poprawić ~3ma osobami w około tydzień. (W większości zmianę numerka Y na numerek X)
Fakt: Jeżeli liczymy na poważniejsze zmiany (nowe ataki bossów na przykład) potrzeba by kilku miesięcy zapewne.
Fakt: Pomimo tego, gra może dawać fun.
Fakt: Jeżeli na internecie masz pełno filmów z bugami to oznacza, że one tam są. Nawet jeśli TOBIE nie przeszkadzają.
Przypuszczenie: Gra na 95% jest zrobiona w okół AH. Stąd wiele wydawało by się, zjebanych decyzji designerskich.
Fakt: Sam przeczytałem DZIESIĄTKI topiców jak rozwiązać problem XXX. Niestety, w większości wypadków to rozwiązanie zabije AH...Nawet jeżeli wdrążenie rozwiązania, zajęło by ~3-4 godziny osobie która zna kod gry.
Fakt: To ile niektórzy z was zarobili, najlepiej pokazuje że gra jest zbudowana wokół AH. Pomijając wielkich bogatych panów z USA, nikt by nie ubierał postaci za ~100 euro na taką skalę jeżeli inne opcje byłyby w granicach rozsądku.
Przypuszczenie: Droprate może być popsuty pod AH. Ale nikt nie pokazał jak dotąd twardych dowodów na to.
Fakt: To że Diablo 3 się komuś podoba/nie podoba nie ma wpływu na to że coś jest dobrze/źle zaprojektowane.
Cytuj:
Problem z tym, że Kabra ma rację.
Nie da się wydropić samemu przętu na inferno. Nie da się wydrobić sprzętu w akt I inferno by pograć w akt II inferno. Po prostu się nie da.
A całe inferno jest zrobione w debilny sposób - dokładnie tak jak pisze Kabra. Nie lubię gościa ale ciężko mu nie przyznać racji.
Hitboxy są totalnie zlagowane i zjebane - jak ktoś gra wizardem kitując to wie że mobek nas potrafi jebnąć mieczem z odległości ~50m.
Moby oneshotujące, moby z 5mln HP, moby immune na wszystko przez 98% czasu i z 5mln HP i oneshotujące wcale nie są rzadko spotykane.
Zrobiłem Butchera jakieś 50 razy - MF z 5 stackami NV 300++ i co? I gówno... W tym syfie co wypada to mogę spokojnie po Hell sobie biegać...
Do tego dochodzi wręcz galopująca inflacja..
Dzien dobry.
Gra (a zwlaszcza inferno) jest zaprojektowana tak aby cie wkurwic (niezabijalne packi, ilosc HP mobow), aby ci nie dac ZADNYCH szans bez gearu (gear checki, enrage timery, hitboxy i hit detection z dupy) - jedynym sposobem aby pchnac postac dalej i zeby w/w wkurwienie oslabic jest Auction House. I dokladnie taki cel przyswiecal Jay'owi 'zrobilem RTSa wiec wiem jak powinien wygladac HnS dziwko' Wilsonowi, ew. takie dostal wytyczne od szefowstwa w Activision.
Ogolnie design tej gry jest przemyslany w 1001% i dokrecony do ostatnijej srubki, tylko ze nie jest to design dobry dla graczy. Niestety.
Najlepsze jest to ze tyle razy pisalem o tym przez premiera to bylo - 'nie znasz sie' 'nie pierdol jak nie grales' etc.. tymczasem ja naprawde zjadlem zeby na HnS - to moj ulubiony gatunek i widze pewne rzeczy jak na dloni. I bylo je widac juz w becie, jak pokazali itemizacje (totalnie randomowa zreszta do dzis mimo ZAPEWNIEN ze poprawia - nic nie zmienili) czy jak stopniono wycinali elementy z gry, ktore nie graly z zalozeniami ze to ma byc gra w allegro i cash cow z RMAH dla Activision z nie HNS od graczy dla graczy jak D2LOD.
Pisalem rowniez ze ludzie dojrza to po premierze po jakis paru tygodniach i voila.
Ja mam wciaz nadzieje ze poprawia ta gre - jest dalej potencjal. Patch 1.0.3 to krok we wlasciwiym kierunku ale to o wiele za malo. Neistety boej sie ze przyjma startegie rozwoju ala WoW i juz teraz mozemy D3 spisac na straty. No chyba ze jara cie botowanie miesnego jeza 24/h zeby sobie sprzedac golda na allegro. Bo nawet 'for fun' ta gra atm nie jest grywalna min. ze wzgledu na te hitboxy i hit detection.
Po 4-5 patchach ktore ponaprawiaja wszystko, ewentualnie dodatku moze byc super gra. Neistety Blizard wzial juz kaske, z RMAH nie watpie ze dzieki takim zabolkom kasa plynie szerokim strumieniem, wiec raczej maja wyjebane.
Cytuj:
w D3 sa hitboxy?.............. ;d
Sa zajebiste:
http://www.youtube.com/watch?v=1h6AaQpuBRYPS. To nie jest bug - to jest kurwa intentional podobno. GZ BLizzard, chcialbym zobaczyc jak oni z ich zajebista filozofia designu dla niepolnosprawnych umyslowo robia np FPSa.
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ofc z RMAH obowiazkowo bo jakze to tak nie kupic sobie pistoleta w grze?