MMORPG.pl
https://mmorpg.pl/

Szmalec...
https://mmorpg.pl/viewtopic.php?f=19&t=41854
Strona 5 z 13

Autor:  Mendol [ 19 lis 2012, 09:59 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

no promowali promowali.
jedyna jaka moglem kupic to piersi z gesi (mrozone) w cenie 40zl, badz cala ges (mrozona) w cenie bodajze 70zl.
super promocja kurwa :)

ges smakuje mi o wiele bardziej niz np. kaczka.

Autor:  tomugeen [ 19 lis 2012, 10:04 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Bardziej o knajpach myslałem. Wtedy jest w tej samej cenie co inne potrawy.

Autor:  zaboleq [ 19 lis 2012, 10:12 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Mendol napisał(a):
z ta wolowina i kaczka to zabolka troche ponioslo.
gesi pewnie tak, slimaki tez slyszalem, ze sporo tego sprzedajemy.



Z Wołowiną mnie nie poniosło. Eskport każdego roku przynosi zyski rzędy 4-5mld złotych. głównie Włochy, Holandia i Niemcy. W ostatnim okresie poważnym jego odbiorcą stała się Turcja. . I jest lepsza, przynajmniej według szefów Kuchni/krytyków, bo jest bardziej naturalna. U nas wszystko jest kolczykowane i to co najbardziej miesne idzie na eksport a reszta biedniejsza zostaje w kraju. Tak samo gęsi chyba (możliwe, że pojebało mi się z kaczkami).

A my np importujemy wołowine z Argnetyny :F.

Autor:  Mendol [ 19 lis 2012, 10:14 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

taaaa.
pierwsze slysze, zeby jakis szef kuchni/kucharz chwalil polska wolowine.
ale czlowiek uczy sie cale zycie :)

Autor:  zaboleq [ 19 lis 2012, 10:46 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Mendol, Master Chefa nie oglądasz ;)?

Tak na serio - francuzi jak wpierdalają ślimaki to bardzo prawdopodobne, że nasze. Dlaczego więc sądzisz, że Polskie Krowy, którę są zajebiście zdrowo odżywiane, są ujowsze np od krów niemieckich albo angielskich? O smaku miesa decyduje nie tylko gatunek ale głównie sposób hodowli i to, co ta krowa żre na co dzień. Nie jest to tanie mięso ale i tak jest tańsze o 10% od tego robionego za granicą. I wcale nie jest gorsze. Może w mega zajebistej restauracji z gwiazdkamia Michele zajebiście przywiązują do tego uwagę, ale w średniej klasy restauracji raczej nie za bardzo.

Autor:  Mendol [ 19 lis 2012, 10:57 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

u nas krowy sa mleczne, popatrz na ceny wolowiny miesnej - polecam sklep befsztyk.pl gdzie masz wszystko ladnie opisane.
taka wolowina jest nie do kupienia w normalnym sklepie miesnym.

i nie czepiam sie smaku tylko mozliwosci obrobki tego miesa, gdzie w wiekszosci przypadkow nie wiesz co ci z niego wyjdzie.

master chefa probuje ogladac (polskiego) ale nie daje rady patrzec na to gowno dluzej niz 10 minut.

Autor:  Razoth [ 19 lis 2012, 11:50 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Mendol kupowałeś coś z tego befsztyka? Daje radę? :)

Autor:  Mendol [ 19 lis 2012, 11:53 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

tak, moge spokojnie polecic - kawal dobrego miecha - i naprawde bez problemu robisz zajebistego stejka po wyjeciu z paczki :)
kupowalem 3 rozne do 'testow', sprawdzily sie w kazdym przypadku.
(kupowalem tam na razie tylko wolowine na steki)

Autor:  sula [ 19 lis 2012, 11:59 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Wszystko kwestia ceny. Dobra wołowina z krowy mięsnej jest droga. W UK czy Holandii idzie dostać dobrą wołowinę w wielu miejscach bo dużo większą liczbę osób na nią stać. Nawet robotnik jeżeli ma stabilną sytuację zatrudnienia to sobie może pozwolić na taką wołowninkę raz na jakiś czas.
Te nieliczne sklepy (i pewnie hurtownie im też) dowalają potężne wręcz marże właśnie dlatego, że odbiorców jest mało i nie wierzą, że obecnie mocne obniżenie marży pozwoli im pozyskać tylu klientów, żeby zarobić więcej. I pewnie mają rację.

Autor:  Mendol [ 19 lis 2012, 12:07 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

jasne. bo polacy jedyne co wpierdalaja to schabowe z kapusta i nikt by dobrej wolowiny w sklepie nie kupil.
podobnie jak owocow morza i setki innych produktow.
czy ty zawsze musisz pisac, jak pani przedszkolanka?

Autor:  Razoth [ 19 lis 2012, 12:09 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Mendol napisał(a):
tak, moge spokojnie polecic - kawal dobrego miecha - i naprawde bez problemu robisz zajebistego stejka po wyjeciu z paczki :)
kupowalem 3 rozne do 'testow', sprawdzily sie w kazdym przypadku.
(kupowalem tam na razie tylko wolowine na steki)


Ok, dzięki. Trzeba będzie zakupić. :)

Jeszcze jedno pytanie: Ile czekałeś na przesyłkę od momentu złożenia zamówienia?

Autor:  Mendol [ 19 lis 2012, 12:13 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

w sumie 2 dni - niestety nie bylo opcji placenia karta, tylko przelewem bankowym.
ale zadzwonilem nastepnego dnia po zleceniu przelewu, mila starsza Pani potwierdzila i dojechalo next day.
w ogole to trafilem na jakas promocje i zaplacilem chyba 30zl mniej :)

a zreszta zadzwon tez po tym jak zlozysz zamowienie - potwierdzic kwote do przelewu.

Autor:  zaboleq [ 19 lis 2012, 12:34 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Oj tam MasterChef nie jest taki zły jak się skupisz na potrawach a nie na facjatach tych kolesi i babek ;).

Autor:  Mendol [ 19 lis 2012, 12:40 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

czy my mowimy o masterchef PL?
czy moze jakims innym jednak?

Autor:  zaboleq [ 19 lis 2012, 12:50 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Mendol napisał(a):
czy my mowimy o masterchef PL?
czy moze jakims innym jednak?


No Teraz PL leci. Ten Hamburgerowy skończył się już dość dawno w sumie. Też byli debile tam:).

Autor:  Mendol [ 19 lis 2012, 12:53 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

ale ja nie pisze o uczestnikach, bo wszedzie sa lepsi i gorsi. chociaz u nas na 6 osob w polfinale jedna polka-wloszka, druga polka-niemka.
wykonania, montaz, prowadzacy - spierdolone jest to po calosci, jak caly tvn zreszta.

Autor:  Niah [ 19 lis 2012, 12:54 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Mendol napisał(a):
ale ja nie pisze o uczestnikach, bo wszedzie sa lepsi i gorsi. chociaz u nas na 6 osob w polfinale jedna polka-wloszka, druga polka-niemka.
wykonania, montaz, prowadzacy - spierdolone jest to po calosci, jak caly tvn zreszta.


zgadzam się, argument o czyiś facjatach słaby

Autor:  Asmax [ 19 lis 2012, 13:02 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Kurwa, tak sobie wybiórczo czytam i jak doszedłem do etapu, ze polska wołowina jest ceniona i eksportowana na cały świat to sie kurwa prawie, że posrałem.

Smakoszy widze mamy na forum wybitnych - dla których chyba szczytem potrawy jakiej mozna zrobic z wolowiny sa bitki z burakami. Na to fakt, Polski beef sie nadaje.

Autor:  tomugeen [ 19 lis 2012, 13:04 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Czego ty oczekiwales? ;]

Obrazek

Autor:  Asmax [ 19 lis 2012, 13:09 ]
Tytuł:  Re: Szmalec...

Kurwa, troche swiata jednak zwiedzilem, bylem w kilku na prawde znanych restauracjach, sam lubie gotowac i wołowina to moje ulubione mieso - w każdej postaci.

Tak sobie wyobrazilem, ze wchodze do jakiejs restauracji z wspomniana gwiazdka MISZLENA prosze o karte specjalna i widze, ze kucharz jako main course poleca T-BONE STEAK - 100% POLISH BEEF - 69,95Ł.

Zamawiasz i dostajesz takiego suchara twardego jak podeszwa 12letnich Vansów steka. Chuj ze krwisty a w teksturze jak well done.
Niektóre kuchnie są pojebane i te najbardziej cenione (z gwiazdkami) smakują i wygladaja jak gowno - ale to juz forma sztuki, Ale kurwa nikt mi nie wmówi, ze ktos poza babcia Jadzią spod czwórki ceni nasz bydło na mleko i bitki wołowe

Strona 5 z 13 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team