Enhu napisał(a):
Ten kraj jest coraz bardziej pojebany... zostawiłem auto pod szkołą, po powrocie z wycieczki z okazji dnia nauczyciela wczoraj wieczorem władowałem torbe do samochodu, przekręciłem stacyjke, żeby sobie włączyć światło w aucie (zostawiłem w skrytce klucze do domu). Po znalezieniu kluczy miałem sobie iść na autobus, a tu nagle słysze jakieś pukanie w szybe, patrze a tu policjant. Standardowo otwieram okno, i się pytam "Dobrywieczór, co się stało panie władzo ?" na to koleś do mnie "Proszę wysiąść i położyć ręce na masce". Stałem tak jak debil przez dobre 20minut zanim przyjechał radiowóz. Dmuchałem w to urządzonko do pomiaru alkocholu we krwi, nie mam pojęcia dlaczego, wkońcu przecież miałem wyłączony silnik w aucie. Stwierdzili, że mam 1.5 promila alkocholu w wydychanym powietrzu, ale WTF ? skoro nie jechałem samochodem, miałem już nawet bilet na autobus kupiony...
Skończyło się na mandacie na 1200pln, i odebraniu prawa jazdy na 3 lata.
Czy mi się wydaje, czy ten kraj jest coraz bardziej popierdolony ?
Nie znam sie na karnym, ale jezeli odebrales kare - czyt. podpisales to masz przejebane i mozesz sie odwolywac do usranej smierci. Mozesz miec racje ale nikt nie rozpatrzy twojego odwolania bo podpisem potwierdziles ze zgadzasz sie z kara. Przykro mi.
Swoja droga kiedys znajmego tez wywiezli do wytrzezwialki, bo w zimie pili sobie w samochodzie (zima byla, a to bylo w LO). Tyle ze wtedy nie odbierali prawka no i mozna jeszcze bylo chlapnac sobie w miejscu publicznym.