Piszpan napisał(a):
marek te wszystkie twoje uogolnienia i wogole "wszechwiedza" na temat calego swiata serio mnie zaczynaja wkurwiac daruj sobie prosze. nie znasz ludzi ze wschodu a piszesz o nich swoje wywody tak samo z kosciolem prawoslawnym nie rozumiesz go ale za to na wiki sprawdziles co i jak. po co wogole prowadzisz taka dyskusje? chcesz byc postrzegany jako alfa i omega? znawca wszystkiego czy jak? jak sie czlowiek na czyms nie zna to zwykle o tym nie pisze nie mowi a z checia slucha.
Piszpan - ja też jestem ze wschodnich rubieży i uwierz mi znam ludzi ze wschodu. U "ruskich" bywałem wielokrotnie, kilkadziesiąt razy. Więc sorry ale dokładnie wiem co piszę. Twoja Białowieża jest ode mnie dwa rzuty beretem.
Pudło Piszpan pudło. W mojej rodzinnej miejscowości 2/3 ludzi jest prawosławnych, a tylko 1/3 katolików. Mamy 3 cerkwie i zaledwie jeden mały kościółek.
Do tego od jakiegoś czasu mieszkam na zachodzie - więc mam dosyć dobry punkt odniesienia. Ty natomiast takiego nie posiadasz. Więc sorry, ale nie zgadzam się Twoją tezą jakoby za naszą wschodnią granicą mieszkali wyłacznie mili i szczęśliwi ludzie. Imho jest jeszcze gorzej niż u nas.
Tor-Bled-Nam napisał(a):
Chłopak prawosławie z protestantyzmem chyba pomylił rano, potem był ninja edit. hehe
jak zwykle pudło i dalszy ciąg błazenady chłopka-kretyna obrażonego na katolików. Pewnie xionc mu dupkę ładnie przewiercił i teraz ma uraz psychiczny.
Zabobony chrześcijan-katolików z Europy najgorsze ze wszystkich!!!
Pogadałbyś kiedyś na tematy wiary z człowiekiem który dopiero przyjechał z Nigerii to byś kuźwa zdębiał w co ludzie tam wierzą i jakie rytuały odprawiają.