Profeta napisał(a):
Średnie IQ elektoratów : UPR - 100,2 PO - 97,5 PiS - 95,2 apolityczni - 93,0 SLD - 92,4 inna partia - 92,4 LPR - 91,6 PSL - 90,1 Samoobrona - 88,3
Zrodlo poprosze, bo zaciekawiles mnie.
Co do Korwina to wczoraj widzialem w statystykach, ze wiekszosc jego wyborcow to ludzie mlodzi i dobrze wyksztalceni. W demoracji jednak nie liczy sie jakosc tylko ilosc niestety.
mrynar napisał(a):
Raport Urzedu Statystycznego:
http://dziennik.pl/wydarzenia/article51 ... dniej.htmlZreszta ja nie nie mowilem o zamoznosci ludzi, tylko o ich buractwie i podejsciu do zycia, a to ciezko zmierzyc, trzeba to poprostu poczuc.
Poza tym zgodnia z twoja teoria warminsko-mazurskie jako njabiedniejsze polskie wojewodztwo (albo jedno z najbiedniejszych, nie znam aktualnych danych) powinno glosowac na Kaczyskiego, a najbogatsze mazowieckie powinno glosowac na Komorowskiego, a jest odwrotnie.
Wojewodztwo mazowieckie ciagnie Warszawa. Tu kleska Kaczynskiego. A to co wkleiles potwierdza moje slowa. Przed wejsciem Bulgarii i Rumunii o UE najbiedniejszym regionami w calej unii byly wojewodztwa lubelskie i podkarpackie. Wynikow PiS w podkarpackim nie musze przypominac.