Mark24 napisał(a):
gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem.
W bibliotece w CK Zamek pracuje człowiek który ma wąsik i jest kobietą.
Mark24 napisał(a):
Wydaje mi się, że strasznie panikujesz i przesadzasz Niah co chwila strasząc jakimiś wojnami jak tylko nie spełnimy kolejnej chorej zachcianki Merkel czy Putina. Żałosne to się robi. Wymyślasz jakieś bzdetne sojusze - podczas gdy Niemcy będą bronić swojej strefy buforowej za wszelką cenę, bo inaczej sami się nią staną.
Straszysz bzdetną wojną - wojna musi się aktualnie opłacać - kasa, kasa, kasa. Wojna w centrum Europy jest absolutnie nieopłacalna dla NIKOGO.
Nie pisałem o wojnie, a o sposobie zwiększeniu bezpieczeństwa i suwerenności Polski. Raz krytykujesz za pomysł wasalizacji Polski przez Niemcy, później piszesz, że nie ma szans na sojusz Polski z krajami z Europy Środkowej bo Niemcy nam nie pozwolą. Logiczne
Mark24 napisał(a):
Jesteśmy w Nato, sojusz militarny wbrew pozorom zobowiązuje.
Wbrew pozorom zobowiązuje?
No jak się zobowiązali no to napewno nam pomogą
Mark24 napisał(a):
Nie po to EU pakowało w nas miliardy przez ostatnie lata by teraz to wszystko po prostu oddać. Inwestycja musi się zwrócić, profity mają z Polski do krajów core płynąć szerokim strumieniem przez następne dziesięciolecia.
Jak zostaniemy podbici to infrastruktura przecież zostanie. Nie mówiąc o tym, że pieniądze zostały w dużej części zmarnowane (zmowy cenowe, budowanie "świecidełek" typu baseny, stadiony).
Mark24 napisał(a):
Wojna ideologiczna jest dużo bardziej możliwa, ale to za kilkanaście-kilkadziesiąt lat, jak nasi rodzimi muslimi spraszani tysiącami co roku zechcą sobie sięgnąć po to co ich zdaniem i tak się im należy.
Mogę się mylić, ale siła państwa Niemieckiego liczona przez amerykańskich ekspertów oceniana jest na 2, rosja na 3, hamerykanie 12, chińczycy 20. A nas zniszczą pasterze z kałachami. To nie postkomuchy spowodowały obecny stan Polski, a solidarniuchy wprowadzając za namową żydowsko-amerykańskich doradców socjalizm.
Mark24 napisał(a):
Co bym proponował? Powrót do czasów gdy to polscy obywatele i Polska byli najważniejsi dla naszego rządu.
Tylko tyle? No to niech PiS zacznie rządzić i mamy już z górki.