Mark24 napisał(a):
hmm tak jak się głębiej zastanowić to w Polsce:
człowiek bogaty się wstydzi, często ukrywa swój stan majątkowy, człowiek biedny afiszuje się ze swoją biedą, chwali się tym, że go na nic nie stać - to chyba nienormalne..
Drugi przykład człowiek biedny usprawiedliwia swoje złodziejstwo własnym mizernym stanem majątkowym i sądzi, że to spokojnie wystarcza - też mało normalne, a spora część ludzi tak myśli. Do tego za głupków uważa tych pracujących i płacących za oryginalny towar, a samego siebie uważa za cwaniaka nad cwaniakami - złodziejaszka z pustymi kieszaniami.
No i trzeci przykład - polak nie pracuje na swój sukces, drogi do życia "na poziomie" w Polsce są dwie - kraść, oszukiwać i nie dać się złapać, urodzić się bogatym (czyt. tatuś, dziadek kradli, oszukiwali i nie dali się złapać). Nikomu absolutnie nie przychodzi do głowy, że wystarczy zakasać rękawy i zabrać się do pracy - zresztą to niehonorowe tak zapierdalać, łatwiej ukraść. Myślenie "ja to mam przejebane a inni mają dużo łatwiej bo.." cały czas jest na topie.
No i związane z punktem 3 bezrobocie - nikt w Polsce nie pójdzie do pracy za XXXzł woli siedzieć na dupie i narzekać, że pracy nie ma oraz podkradać co się da i komu sie da. A nisko czy średniopłatną pracę można znaleźć dosyć łatwo.
Masz bardzo egoistyczny punkt widzenia.
Widz że nie znasz się na ekonomii, więc nie będe nawet wspominać o prawie Engl'a. Dla twojej informacji sytuacja w kraju jest tragiczna i nie jest to wina akurat samych ludzi tylko wina źle prowadzonej gospodarki, roztrwanianie budżetu na bzdury, okrajanie pomocy socjalnych czy chore ruchy w stylu "prezent na NFZ (1% dochodów idzie na "pomoc" NFZ).
Winisz ludzi za brak motywacji do pracy? Moja siostra po zyskaniu statusu magistra została bez widocznej przyczyny zdegradowana ze swojego stanowiska, Polska jest aktualnie krajem źle rządzonym postkomunistcznym, toniemy w długach, jesteśmy nieumiejętnie rządzeni. Rzucasz się że polak nie będzie pracował za XXX złotych, wiesz znajdź mi prace w której ludzie będą pracowali za grosze.
Jako że ostatni rok przebywałem w Anglii moge Ci powiedzieć że polacy są niejako spragnieni pracy. Dlatego też Ci którzy przyjechali do Londynu szukać szczęścia szukali pracy za grosze, na start mówili że jeżeli będzie praca to będą pracować za pół stawki, skończyło się to tym że aktualnie angielski rząd planuje wprowadzić ograniczenie na osoby przyjeżdzające do Anglii z krajów nowoprzyjętych do UE.
Nie wiem czy jesteś ślepy czy jesteś hipokrytą pisząc ww post, "no offence"
Pozatym jest wiele przyczyn dla których polacy grają na pirackich serwerach, jedną przyczyną jest to że większość nastolatków nie ma kont bankowych przez które mogli by opłacać gry. Poza tym za dużo nienawiści w twoich słowach
. Granie na pirackich serwerach to lagi, wysokie rate, mało ludzi i uniżanie się przed "wielkiem GM'em", z tym się zgadzam w 100%.
Notabene grając w lineage2 na serwerze bartz widać duża liczbe "ebay'rów" którzy czasami zabijali ochote do gry
, mógłby mi ktoś nakreślić "korupcje" w WoW'ie?(dla mnie większym gównem jest kupowanie postaci, sprzętu oraz buffboty niż granie na pirackich serwerach).
Nie mam zamiaru prowadzić rzadnej kłótni więc 'bez obrazy za ostre słowa'.