Wczoraj wieczorem, znajomy podesłał mi 2 posty z pewnego forum.
"Admin"1
Cytuj:
powiem krotko i stanowczo: rodzaj oplat KaUp polega na nie jak że na dofinansowaniu bo kto udowodni ze pobieram abonament? Uwazam ze te oplaty sa dobrowolne a nie polegaja na tym jezeli niezaplacisz to pupa.
Oplate ta uwazam nie za korzystanie z serwera a za to że korzystacie z mojego pradu i lacza i wten sposob nie idzie oplata za granie a za korzystanie z mojego serwera i lacza.
Tak czy inaczej jest to legalne poniewaz nie mamy nic bizzardowskiego caly serwer opiera sie na wersji alone czyli nie ma integracji w pliki sam serwer nie korzysta z gry wow. Serwer jest napisany compilatorami nie ma zadnych czesci wowa mozna by powiedziec ze nie ma nic wspolnego poprostu jest suchym narzedziem.
Co do kasacji co miesiac i archiwizacji:
- konto zaklada sie jakby sie nam placilo za nasza prace a nie bizzarda !!! czyli my dodawalismy do swiata wszystko itd.
- dodatkowe 5zł to jest za to ze pokwapimy sie i poswiecimy wam czas za to ze wam pomozemy wyjsc z jakiegos buga przywrucic postac itd..
-zawsze kazdy moze otrzymac konto za darmo ale ono jest automatycznie usuwane po paru dniach poprostu... (za free mozna tez zagrac)
Wiec co do prawa to my go nielamiemy a kazda wypowiedz na temat prawa mnie smieszy:D poniewaz ten serwer nie jest bizzarda i on go nienapisal my go napisalismy i uzywamy zgodnie z prawem freewarowym
A definitywnie powiem ze oplaty sa nie za serwer a na kupno nowego serwera sprzetowego.
"Admin"2
Cytuj:
>Jeżeli bedzie podejrzenie, że przez X miesiec pobierane były stałe opłaty
>policja może zarządać wykazu konta i w tedy będzie czarno na białym.
Server Avatar podlega ustawie o wolne stowarzyszenia co za tym idzie wszsytkie pieniadze wplywajace na serwer podlegaja przedstawieniu rachunkow. Tak więc jezeli przyjdzie policja i izba skarbowa to zarowno Storzo jak i jak przedstawiamy rachunki za prad, lacze i sprzet a nastepnie rachunki porownywane sa z wysokoscia " comiesiecznych przychodow"
Przykro mi - nijak sie to ma do naszych usytalen. Comiesioeczne przychody maja pokrywc jedynie wartosc sprzetu, oplaty za lacze i energie. Dodatkowo wszystko jest jawnie przedstawione czlonkom stowarzyszenia ( kazdy kto zaklada konto automatycznie staje sie czlonkiem stowarzyszenia Avatar)
> jeśli nawet serwer jest postawiony na EMU to i tak nie możesz sobie liczyć
> za założenie konta i prace przy nim.
Moge sobie na swoim emu robic co mi sie tylko podoba
> Czyli kasa za GMowanie... no money!
Nie , nie za gmowanie a za prace nad codzienna arciwizacja postaci etc
>Radze przeczytać punkt 5d (oraz inne). Może nie tyczy się WoW tylko
> Ulitmy Online ale zasady w obu są te same.
Moga sobie żądać czego tylko chca - . Wykozystujemy NASZA mechanikę gry i nasze pomysly ( oczywiscie oparte na tym co zostalo podejrzane u blizzarda )
Co do oddzialow etc... Przykro mi drogi cztelniku.
W takim przypdku powstal juz precedens w 2002 roku przy sprawie Electronics Arts kontra stowarzyszenie TAR, ktore udosteponialo serwer gry Ultima Online. Jezeli nie ingereujemy w pliki gry a serwer to w 100% nasza praca - wssystki jest nasze a na lamanie prawa narazeni sa jedynie gracze , ktorzy na wlasna odpowiedzilnosc ingeruja w plik realmlist.wtf by polaczyc sie z naszym serwerem ( co za tym idzie - to TY lamiesz prawo ).
To tak jak z lapowkami. Ja moge ci dac lapowke i jestem czysty wobec prawa ale ty nie masz prawa jej przyjac
Co do plat - oplaty sa dobrowolne jako dotowanie ciaglosci pracy serwera. Nie chesz - nie placisz. Zagrac mozesz a jak stracisz konto - zawsze mozesz sobie zalozyc je od nowa
EOT.
Spadłem z krzesła po przeczytaniu tego. Kolesie myślą, że jak postawili emu WoW to są w porządku wobec prawa.