MMORPG.pl
https://mmorpg.pl/

Ja jebie Neonin!
https://mmorpg.pl/viewtopic.php?f=19&t=40533
Strona 1 z 4

Autor:  Piszpan [ 10 mar 2012, 17:18 ]
Tytuł:  Ja jebie Neonin!

kurwa niegodzien twoich stop calowac.

Dziekuje Ci bardzo kolego :)

edit:

no tak ale o so chodzi tak wiec:

Z tydzien temu na czacie Neonin wspomnial ze robi wolowine na obiad, oczywiscie zaczalem go przekonywac chyba z mendolem ze w polsce nie ma odpowiedniego miesa wolowego w sklepach i ze bedzie kapec tak czy siak. Neonin opowiedzial w jaki sposob przyrzadza mieso na 24h przed. Cos zapamietalem ale generalnie wlozylem miedzy bajki.

Dzis myslac co na obiad mysle sprobuje odmrozilem wolowine przyrzadzilem marynate jak neonin kazal (fakt tylko ze lezala ze 3h a nie 24) przyszli zanjomi na impreze i jak zwykle wolowina aha (ze dorba ale twarda bedzie)

No i powiem wam ze ten sam dostawca wolowiny co od lat ale po raz pierwsze w zyciu wolowina sie rozplywala w ustach jak poiwedzmy piers z kurczaka obsmazona po 2 min z kazdej storny. po prostu steki rewelka i kazdy o przepis pyta.

Sorry ale po ilus tam latach jedzenia dobrej wolowiny tylko w knajpach i pierwszej w domu uwazam ze sie nalezy oddzielny topic.

No chyba ze ktos nie rozumie fenomenu krwistych stekow z wolowiny.

edit2:
Niah nie sprawdze jak bedzie amator pewnie tak czy siak tesknie i 3m sie cieplo:)

edit3:
nie chce zdradzac sekretow neonia ale ok.
dostepu do argetynskiej wolowiny badz angusa amerykanskiego nie mam ;/ robie to ze zwyklej wolowiny pewnie mlecznej.

by Neonin:
Marynata na 24h wolowina, sos sojowy, ocet balsamiczny, sos czili, ja dodalem jeszcze troche konc. pomidorowego bo sos czili mialem tylko slodki a dodalem tabasco. Sol pieprz do smaku. Efekt steki smaczne miekkie. po 2 min z kzadej strony max to 3 min ale to max. zalezy od grubosci steka.

Autor:  tomugeen [ 10 mar 2012, 17:22 ]
Tytuł: 

Gratz... chyba.

Autor:  Niah [ 10 mar 2012, 17:37 ]
Tytuł: 

Ale o co chodzi?

PS. Sprawdzałeś to co ci wysłałem?

Autor:  Huragan [ 10 mar 2012, 17:54 ]
Tytuł:  Re: Ja jebie Neonin!

Piszpan napisał(a):
kurwa niegodzien twoich stop calowac.

Dziekuje Ci bardzo kolego :)


Obrazek

Autor:  sula [ 10 mar 2012, 17:59 ]
Tytuł: 

Ale o so chozi ?

Autor:  Huragan [ 10 mar 2012, 18:18 ]
Tytuł: 

sula napisał(a):
Ale o so chozi ?


Neonin zrobil laske Piszpanowi tak dobrze jak nikt inny i Piszpan jest tym zachwycony :) To tak w skrocie.

Autor:  candidoser [ 10 mar 2012, 18:27 ]
Tytuł: 

A ty podgladales przez dziurke od klucza, czy wyczytales z numeru gg?

Autor:  Huragan [ 10 mar 2012, 18:29 ]
Tytuł: 

Piszpan napisal na blogu i dal fotki :)

Autor:  RufeN [ 10 mar 2012, 18:32 ]
Tytuł: 

byscie ten przepis tu wrzucili chociaz.

Autor:  DirectC [ 10 mar 2012, 18:37 ]
Tytuł: 

Kup sobie argentyńską wołowinkę ;)

Autor:  Asmax [ 10 mar 2012, 18:44 ]
Tytuł: 

Tzn ze zamroziles wolowine a potem odmroziles i byla miekka? Bo ni chuj nie idzie zrozumiec, a argentynska nie zawsze idzie dostac.

Autor:  Havok [ 10 mar 2012, 18:49 ]
Tytuł:  Re: Ja jebie Neonin!

Piszpan napisał(a):
No chyba ze ktos nie rozumie fenomenu krwistych stekow z wolowiny.

Ja nie rozumie, bo wg mnie mięso powinno być dobrze usmażone. Niemniej doceniam range wydarzenia :]

Autor:  Mendol [ 10 mar 2012, 18:54 ]
Tytuł: 

a z czego on robil marynate?

Autor:  iniside [ 10 mar 2012, 18:57 ]
Tytuł:  Re: Ja jebie Neonin!

Havok napisał(a):
Piszpan napisał(a):
No chyba ze ktos nie rozumie fenomenu krwistych stekow z wolowiny.

Ja nie rozumie, bo wg mnie mięso powinno być dobrze usmażone. Niemniej doceniam range wydarzenia :]

No co ty. Tatara nie lubisz ?

Autor:  Asmax [ 10 mar 2012, 19:00 ]
Tytuł: 

Wiadomo, stek to tylko medium rare albo rare... Ale mimo usilnych prob z polska wolowinka mi sie to zjebanie udaje - wiec co to za sekret na marynata? Ocet? Czy jaki chuj.

Autor:  Razoth [ 10 mar 2012, 19:01 ]
Tytuł: 

Też pragnę wiedzieć!

Autor:  Mendol [ 10 mar 2012, 19:19 ]
Tytuł: 

imo to piszpan mial farta :)

Autor:  Aenima [ 10 mar 2012, 19:58 ]
Tytuł: 

przepis tej

Autor:  tomugeen [ 11 mar 2012, 10:39 ]
Tytuł: 

Mendol napisał(a):
imo to piszpan mial farta :)


this.

Autor:  Asmax [ 11 mar 2012, 11:07 ]
Tytuł: 

W Selgrosie jakby ktos nie wiedzial jest argentynska z rostbefu za 111zika i z antrykotu za jakies 90zlociszy / kg/.

Strona 1 z 4 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team