Możecie mnie uznać za trolla forumowego albo co, ale nie mam już siły przezukiwać zawartości tego forum.
Cos malo masz sily ;] Wiekszosc odpowiedzi jest na oficjalnej stronie w
manualu....
oczywiście, że zauważyłem koncik newbie, ale on jest już dla nieco obeznanych osób z tą grą.
No coz, 'koncik' newbie jak sama nazwa wskazuje jest dla nowych graczy, czyli osob ktore dopiero zaczely grac, jak domyslam sie - ty nie zaczales ;]
Więc mam parę pytań na rozgrzewke:
Na rozgrzewke... ? Az zaczynam sie bac nastepnych :)
Ile jest klas i profesjii a co to za klasy, jakie możliwości oferują,
omg.. no dobra to pokolei:
Po pierwsze, nie ma ustalonej klasy/profesji czy jak to tam zwal, masz limit skill pointow ktore mozesz wydawac na skille z roznych profesji i stworzyc na przyklad - kucharza bounty huntera ktory trzesie dupa przed innymi, czy jedika ktory lata z kalkulatorem i latarka na moby... a nie, sorka to juz raczej kwestia upodoban, ale soe ja popularyzuje ;]
Czym sie roznia profesje podstawowe od zaawansowanych niechce mi sie juz tlumaczyc. Zbyt jestem zmeczony ;] Jakby co to zapraszam do manuala.
Z podstawowych
Marksman - pif-paf
Brawler - dres-no-jutsu ;]
Scout - do wszystkiego i do niczego
Medic - lata siebie, i czasami tych powyzej.
Entertainer - dmucha i macha tylkiem dla innych graczy, za dotacje, a przynajmniej tak robil, ostatnio soe zrobilo ich zbednymi ;]
Z zaawansowanych i hybryd
Architect - bio-fabryka budowli i mebli.
Armorsmith - bio-fabryka armorow.
Weaponsmoith - bio-fabryka broni.
Chef - robi legalny uzywki.
Bio-Engineer - to chyba bio-fabryka bio-produktow, ale nie mam pewnosci bo nie gralem, ani nie spotkalem takiego.
Tailor - Krawiec ;]
Smuggler - tuner broni i bio-fabryka nielegalnie legalnych nielegalnych uzywek
Commando - duzy sprzet, duzy armor, duze bum, i bez efektu :<
Squad Leader - pif paf ktory spamuje ekran.
Combat Medic - leczy siebie i innych + inne bajery.
Bounty Hunter - najwiekszy damage, w zalozeniu mial polowac na jedi i smugglerow. W praktyce male urozmaicenie dla jedikow pomiedzy kolejnymi obliczeniami mobow.
Pistoleer - male szybkie pif paf
Carbineer - srednie pif paf
Rifleman - duze wolne pif-paf
Ranger - do wszystkiego i niczego z wiekszym cl.
Creature Handler - Trener Pokemonow.
Doctor - taki lekarz ktory leczy glownie siebie.
Teras Kasi Artist - ninja,karate i inne takie
Swordsman - wali toporami, mlotami, i czasami mieczami
Fencer - ten to szablami czy mieczami i chyba palkami.
Pikeman - ten tez jest chyba od palek, tylko dluzszych.
Dancer - macha dupa profesjonalnie
Musician - dmucha,puka itp. profesjonalnie
Image Designer - Specjalista od operacji plastycznych, fryzjer i do tego sprzedaje holo-emoty :)
mam nadzieje ze niczego nie pominalem, sorka zmeczony jestem ;]
czy można tworzyć roboty jak tak to jakie, czy są one mocne itp.?
Droid Engineer - tak robi roboty, tak sa nudne, czy mocne nie wiem, ale napewno przydatne.[/b]
Jakie są pojazdy,lądowe, powietrzne, kosmiczne i czy łatwo je zdobyć?
ladowe - nudne, brzydkie, poza speederbike i barc zbedne, speederbiker kupisz za grosze, barca dostajesz z total experience, jest jeszcze av-21 (czy jakos tak) ktory troche ciezej zdobyc ;]
sa takze zwierzaki ladowe na ktorych mozna jezdzic ale to nie moja specjalizacja ;]
powietrzne - jetpack, jetpack, jetpack - tak trudno go zdobyc
kosmiczne - pierwszy dostajesz za darmo, nastepne kupujesz, jest kilka questowych, afaik trudnych, 1 reward i 1 lootowany z npca.
Czy dużo osób gra, Czy nie ma smarkaterii?
Tak, na eclipse az sie roi od polakow, mamy pl miasto z kilkudziestoma ludzmi, wlasnym shuttleportem i innymi bajerami. Smarkaterii nie zauwazylem moze dlatego ze sam jak na swoj wiek potrafie byc dziecinny ;]
Z juesanow rozni sie zdarzali, jednak nie wiem co jest gorsze, 13 latek z przerosnietym ego czy 30-40 letni no-life ktory zyje w swiecie iluzji ;]
Ile jest w przybliżeniu planet?
manual, nie chce mi sie liczyc ;]
Ile osób gra na serwerach z wojnami klonów i ile na serwerach z imperium i rebelią?
ue ? wojny klonow ? no ja chyba o czyms nie wiem ;]
Grafika na najwyższych ustawieniach jest dobrej jakości?
Beznadziejna imo, niema w menu nawet obslugi antyaliasingu. Soe widac nawet nie potrafi dodac kilku opcji do opcji ;] Dopiero jak powlaczasz w sterownikach grafiki rozne bajery grafika sie poprawia ;] Jednak ta gra ma juz kilka lat i unreal 3 to sie po niej nie spodziewaj ;]
Czy jest dożu ciekawych przedmiotów do skonstruowania typu jetpacki itp.?
Do skonstruowania jest bardzo duzo, tych ciekawych imo tylko kilka, i jakos wszystkie mocno faworyzuje armorsmithow.
Czy jest dużo laggów?
Tak zdarzaja sie co jakis czas, ale nie z powodu lacza tylko bledow w kodzie ktorych soe nie potrafila jak dotad naprawic.
I powiedzcie mi o wszystkim innym, z punktu widzenia gracza.
Gra nie jest zla, jednak developerzy maja w dupie graczy i daza do samodestrukcji ;] A tak na serio to sam zdecyduj, jest sporo plusow i sporo minusow. Imo gra ma spory potencjal niestety calkowicie nie wykorzystany.
Przeprosiny - tlumaczenia sie itp. :
milosnikow slownika jezyka polskiego przepraszam za bledy, graczy za sarkazm. Jednak jestem zmeczony i pisalem ta odpowiedz dla zabicia czasu ;]