Stawiam na to, że CH będzie też jakąś questową profesją dla powiedzmy BH i smugglera (bo chyba do nich najbardziej pasuje).
Może być tak, że teraz gra była przez pół roku upraszczana - aby w momencie premiery przedświątecznej wypaść mniej więcej bez poważnych bugów, przyciągnąć nową klientelę - a po świętach stopniowo będą przywracane stare, naprawione już możliwości.
Cała afera z Tiggs może też wynikać z tego, iż przygotowała złą strategię wdrożenia zmian - skoro to Ona była odpowiedzialna za relacje ze społecznością to wielce prawdopodobne, iż do Niej należała chybiona decyzja - "poinformujemy po premierze toow".
No i właśnie - w plotkę tą wierzę z kilku powodów:
1. Źródło już raz okazało się być wiarygodne.
2. Chcę aby to była prawda
3. Po głębszym zastanowieniu - po co devsi robiliby te wszystkie bajerki w toow, skoro po 3 tygodniach miałyby być definitywnie wycofane - robota na darmo. A jako chwyty reklamowe i tak wystarczyły bonusy za preorder czy też order... Po prostu mam wrażenie, że wszystko to zacznie na powrót działać za jakiś czas.
4. Na dobrą sprawę - tak mocne nerfy jedi w końcu ograniczą ich populację wśród noobów (jaki noob będzie chciał grać tak słabą postacią?)- pozostaną tylko roleplayowcy - a po wprowadzeniu "plotki" w życie (podejrzewam, iż nad rozwiązaniem kwestii nadal jeszcze dużo myślą) tylko najwięksi fani, najbardziej zaangażowani w swoją postać dotrą do odpowiedniego rozwoju jedi (szczególnie, że grind jest teraz już mocno utrudniony - exp jest dzielony przez członków grupy)...
Nie wiem - czas pokaże, ale mam wielką nadzieję, że plotka okaże się ponownie prawdą - a gdy to się stanie to w nasze ręce wpadnie naprawdę kawał dobrej roboty.