White Trox napisał(a):
Najbardziej mnie dziwi w tym topicu załączający się agresor u ludzi, którzy już x lat przebywają na tym forum i denerwują się, że ktoś negatywnie wypowiada się o grze.
Jaki agresor, gdzie? Fakt medialny ten agresor.
Cytuj:
Przecież na tym forum są ludzie którzy już zęby zjedli na grach mmorpg i prawie każdy zahaczył o produkcje blizzarda to i nic dziwnego, że mają jakieś wymagania i oczekują dopieszczonego produktu, który przeszedł wcześniej kompleksowe testy i wszystko działa super.
Oczekują rzeczy niemożliwej.
@iniside - Rift miał lagspike'i over 9000? Miał. Nawet on nie był doskonały. Cholera, nawet Jezus potrzebował 3 dni na zmartwychwstanie.
Cytuj:
Wyszukiwarki ludzi do instancji i te kamienie do teleportacji to akurat było bardzo dobre rozwiązanie.
Nie. Nic tak doskonale nie rozpieprza community i sociala ogólnie jak automatyzacja zachowań społecznych. LFG&gildia - to są dobre rozwiązania. Bieganie do insta przez ganki na wejściu - to jest zabawa lepsza od samego insta.
Cytuj:
Jak ktoś się loguje na wieczór do gry to chce bawić się w zał. instancje, a nie tracić czas na zapierdalanie z buta w okolice, którą x razy już zobaczył tudzież stać jak ciołek i szukać kompana.
Gildia. Po to one są.
Cytuj:
Mam trochę podobnie w evce. Loguje się, żeby pograć pvp, ale żeby móc postrzelać muszę mieć statek amunicje itp. Podróż do centrum handlowego w jedną stronę to minimum 40minut - zależy od odległości, zakupy 20-30 min. Czyli muszę mieć co najmniej dwie godziny, żeby móc się bawić. Teraz jak loguje się człowiek raz na tydzień albo raz na dwa tygodnie zależnie od czasu, to to jest masakra. Naturalnie zawsze ratuje się prosząc o transport + zakupy jakiegoś korp membersa, który ma za dużo czasu z którym nie wie co robić.
ale to offtopowo, odpowiadając na trolling.
No to jest olbrzymia wada EvE. Ale jest korp - jest oparcie, by jakoś załatwić tę e-pracę.
Cytuj:
Moim zdaniem tej gry się nie da obronić z bardzo prostego powodu. Nie ma kontentu. Co to za mmorpg, który można zwiedzić po paru dniach? To brzmi jak jakieś darmowe koreańskie ścierwo.
Kto zwiedził w parę dni? Rusher? Bez przesady, większość ludzi jeszcze 50 nie wbiła. Do przemielenia contentu jeszcze kilka miesięcy zostało. Część się uwinie w 1.5, część w 3, część nigdy. Normalna sprawa.
Cytuj:
Do tego lvlowanie solo?
Taa, bo to nowość niespotykana... w takim wow to rajduje się od 2 levelu (wbija się go automatycznie po dołączeniu do raidu).
Cytuj:
No ok, tylko trochę tak średnio logować się do mmorpga i otrzymywać jakąś okrojoną grę crpg i właśnie przez to też sporo ludzi nie może nawet dojechać do końca.
Jaką okrojoną wersję? od 6 levelu pojawia się wyraźnie zarysowana opcja na granie w party.
Cytuj:
Ludzie myśleli, że dostaną kalkę wowa w świecie star warsów. Przynajmniej ja byłem przekonany, że tak będzie.
Ludzie byli przekonani że dostaną themeparka w świecie star warsów. I to dostali. Jeśli jedynym wyznacznikiem themeparka jest WoW - i to najczęściej post TBC - to sorry, ale rzeczywistość jest inna.
Cytuj:
Dostali szajs i bioware z każdym patchem będzie się pytało: i jak tam drodzy gracze? Nadal gówno? Czy już porządna gra?
To jedna z opini. Ale są i takie zupełnie przeciwne. Po prostu TOR jest gatunkiem jakim jest. Pewnych rzeczy tu nigdy nie będzie, bo nie pasują do gatunku. Bioware starało się zrobić maksymalnie typowego themeparka z dodatkiem VO. To im wyszło. Zgadzam się że sam gatunek jest już przeżytkiem, żywą skamieliną, a TOR to ostatni przedstawiciel. Teraz będzie trzeba kombinować. GW2, TSW,AA - idzie nowe. Pewnie i koszta VO odstraszą mniejsze firmy od kopiowania TOR. Teraz trzeba będzie konkurować pomysłami, a nie lepszą technologią czy grafiką.
Taką przynajmniej mam nadzieję.
Cytuj:
failneli i tyle. Gra jest wydana o rok za szybko.
Ech ty trolu
Każde MMO tak ma.