Dodam trzy grosze od siebie.
Trzy dni po realeasie kupiłem grę.
Założyłem jedi sentinel potem specjalizacja jedi sage, dobiłem dwudziestego lvl. Gra mi się całkiem dobrze (pomijając fakt, że wyrywam w stacji wielkie kamysze z gleby i przywołuje burzę mniejszych kamyków). Flashpointy i instancje zaliczam do całkiem porządnych, jest wyzwanie jeżeli nie ma ogarniętego tanka/heala (jak w większości gier).
Na Basilisk Droid po stronie Republiki jest teraz deficyt na tankerów (i właściwie na wszystko co nie jest jedi
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
)
Dlatego po dobiciu 21 jedi sage zrobiłem sobię troopera z myślą o tankowaniu, doszedłem jednak do wniosku, że nie jest to fun for me (chyba, że robiłbym DD z pukawkami w łapach).
No i stworzyłem jedi knighta. Mimo, że jestem na tej samej planecie co Jedi Sentinel to mało questów mi się powtarza. Główny wątek jest całkowicie inny i rozmowy z NPC też inne. Jestem pod wrażeniem bo miałem przeczucie które mnie na szczęście zmyliło, że kolejny raz w tej samej starting zone będzi zbyt mocno powtarzalne.
Po miechu gry (prawie) oceniam ten tytuł na 8/10 SW świat, dobre wykonanie (jak na pierwszy miesiąc!) ciągłe patche naprawiające minor bugs, dobra akcja z banami, informacje odnośnie tego co się zadzieje w grze (patches etc.) tego już zwyczajnie dawno nie było. Minusy to wszytkie drobne błędy które utrudniają grę (a przypomnę, że większe glitches są ASAP naprawiane co też muszę zaliczyć na plus).
Co do grafiki, która jest przywoływana tutaj co jakiś czas powiem tylko tyle, że grając w ten tytuł czuję się jak bym biegał kreskówce SW Universe co tez przemawia na +.
A tak dodając kolejne trzy grosze, gdyby zerżnęli wszystkie features z WoW jak summoning stones, LFG etc. to by ludzie płakali, że za dużo wowa w SW. Przypomnę po dodaniu LFG i summoning stonów w WoWie duże grono graczy płakało że z tego powodu zabiło to outdoor pvp i kontakt międzyludzki (o którym niektórzy tak dużo tu piszą). Jeżeli jednak tego nie dodali to znajdzie się grono kolejnych osobników którzy będą mówić, że nie wzorują się na sprawdzonych tematach. Każdy medal ma dwie strony więc krytykowanie gry mmorpg patrząc na własne wymagania jest trochę...