Cytuj:
Minusy:
1) -wciaz beta-wersja gry
2) -niegrywalna na trybie solo
3) -slimaczy rozwoj postaci
4) -walki emocjomujace inaczej
5) -iscie kosmiczna ekonomia
6) -nuda nuda nuda
to i ja się wypowiem, co prawda tylko o tych minusach z cytatu, bo artykułu nie czytałem i nie przeczytam (w dalszym ciągu utrzymuję, że 90% kupujących CDA kupuje płytki, a gazetkę przejrzy w kiblu jak nie zapomni, a dla mnie płytki są bezwartościowe)
1) na pewno nie beta - gra się bardzo przyjemnie, czasami mobek potrafi zniknąć (tzn. pojawia się około 50m metrów dalej i trzeba za nim biec) ale zdaża się to raz na kilka godzin gry - po za tym bugów nie uświadczyłem
2) grałem w kilka mmorpgów, jeszcze więcej spróbowałem - powiem tyle ta gra jest najbardziej grywalnym mmorpgiem w trybie solo jaki kiedykolwiek widziałem. Od początku do końca da się grać tylko solo i zrobić w ten sposób każdą profesję w szybkim czasie (2-3 tygodnie)
3) postać się robi w 2-3 tygodnie, porównując to do FFXI - rok, lub AO - rok to rzeczywiście iście ślimaczo....
4) walki wyglądają tak jak w 90% mmo - czyli klawisz attack + specjale. Nikt tu żadnej ameryki nie odkrył, nie są ani słabe ani odkrywcze.
5) ekonomia jest bardzo dobra, nie wiem co znaczy kosmiczna, nie widziałem armorków za 6mln. Praktycznie po 3-4 dniach gry stać mnie było na drugi od góry set armorka, teraz nawet kupiłem jedną część composite. Nawet totalny newbe jak się uprze po tygodniu grania będzie biegał w full composite (ceny seta zaczynają się już od 60-70k), nie mam praktycznie żadnych problemów z kasą, maly domek kosztuje (z tego co słyszałem) 10-12k
6) nuda to pojęcie względne - ja się nie ruszam z tatooine bo nie widziałem nawet 10% tej planety. Świat jest ogromy. Graczy jest kupa. Lecąc ścigaczem na misję - czasami mam wrażenie, że cała planeta to jedno wielkie miasto - domy, koparki, manufactury, miasta graczy - non stop budynki
Do tego gra jest bardzo logiczna - masz obrażenia chcesz się wyleczyć - biegniesz do miasta zachodzisz do szpitala gdzie czycha jakiś gracz medic i cię za free leczy (dostaje za to exp), potrzebujesz rozrywki - biegniesz do kantyny gdzie gracze grają na instrumentach i tańczą itd.