Kassei
|
Napisane: 9 lip 2005, 14:22 |
Xanth napisał(a): Przepraszam bardzo, ale to Mara zabila Joruusa. Sieknela go mieczem przez piers w momencie, kiedy on nawalal lightningiem w Luka.
X.
na początku tak myslałem, ale Asmax mnie trochę nakręcił ![:)](./images/smilies/icon_smile.gif) Teraz to już naprawdę nie wiem jak było, jestem tylko pewien, że Mara zabiła klona Luka, co uciszyło głos imperatora w jej głowie... Xanth napisał(a): PS. Pozatym: Mistrz Jedi, który brał udział w ekspedycji ku rubieżom galaktyki, o której słuch zaginął. *Jorus urodził się na planecie Bortras. Prosto z Uniwersytetu Mirnic zgłosił swą kandydaturę do Akademii jedi na Kamparas. Po czterech latach trenigu został awansowany na Rycerza Jedi. Dwanaście lat później dsostąpił zaszczytnej pozycji Mistrza Jedi. Służył Starej Republice na mnóstwo sposobów, szczególnie jako negocjator i mediator w wielu konfliktach rasowych galaktyki. Kiedy Palpatine wyniósł siebie na pozycje dyktatora galaktycznego, sklonował Jorusa zaraz przed ww. ekspedycją w stronę rubieży galaktyki. Jorus i pięciu innych Rycerzy Jedi zginęła, kiedy ich statek został zaatakowany przez Thrawn'a , z rozkazu samego Palpatine'a . Klon został w końcu stworzony. Był niestabilnym klonem, który na życzenia Palpatine'a rósł szybko- za szybko na nowego Ciemnego Mistrza Jedi.*Joruus . Joruus był zbyt niestabilny by wykonywać życzenia Imperatora, i nie wysłano go by zabić ostatniego Jedi na niezidentyfikowanej planecie. Powieżono mu więc fuknckę pilnowania góry Tantiss na Wayland. Joruus twierdził, że pozabijał strażników góry, lecz w rzeczywistości on sam był jednym jedynym strażnikiem tego przybytku. Przez lata mordował mieszkańców tej planety i każdego kto ją odwiedzić, ku umocnieniu swej pozycji. Joruus począł wspierać Imperium, a to za sprawą geniuszu i intrygi Wielkiego Admirała Thrawn'a , który zapatrywał w C'baoth'u nadzieję na umocnienie Imperium, stworzeniu jendości umysłów żołnierzy i nowej armii klonów Imperium. Chory Ciemny Jedi, miał jednak swój plan- objąć osobiście władzę jako nowy Imperator nad Imperium i często miał zastrzeżenia i uprzedzenia do planów Thrawn'a. Joruusowi udało się w końcu przejąć umysły produkowanych klonów, by wykorzystać ich wszystkich w stworzeniu SWOJEGO Imperium, ale plan spalił na panewce, gdy Nowa Republika odkryła lokację Wayland. Tam, podczas epickiej bitwy w sali tronowej w Górze Tantiss Joruus zginął z ręki Mary Jade. Zrodlo: http://www.starwars.ntrnet.pl/saberssith.html
Ja opierałem swoją wiedzę tylko na Trylogi Thrawna ![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)