Piszpan napisał(a):
sula napisał(a):
Tak mi się rzuciła w oczy informacja na jedym z zagranicznych forów, że w Swtor wszystkie lokacje / zony są "klonowane" gdy w danej lokacji / zonie liczba przekoroczy 100 graczy.
Wft? lol? Rzeczywiście tylko 100 graczy na zone i potem gra robi "światy równoległe"?
bo ja wiem czasem jest info ze na danej zonie jest 180 czy 200 graczy.
Nie wiem. Ja tam się tylko odnosiłem do informacji (zresztą powtarzanej przez parę różnych osób) na forum mmorpg.com. To nie znaczy, że jest ona prawdziwa co do ilości.
Druga sprawa czy ta lista pokazuje ludzi którą przytaczasz tylko i wyłącznie z tej instancji w której jesteś czy też ze wszystkich kopii instancji danego miejsca?
Nie gram w Swtor także ciężko mi stwierdzić "organoleptycznie" i dlatego, też się pytam
To, że w themeparkach praktycznie prawie, że musi być tworzenie "kopii" , żeby np. serwer nie padł, etc to pytanie jest jak duży ma być ten limit osób - bo np. jak byłem w Becie to mimo, że mój serwer był heavy-very heavy z populacją, to właśnie graczy była umiarkowana ilość wizualnie, wręcz miejscami pusto (a chat "wrzał").
Mi to osobiście przeszkadzało, ja nawet wolę lekki lag w danym miejscu bo za dużo ludzi niż pustki, ale to po prostu kwestia gustu chyba.
Zresztą nvm nie będę oceniał za bardzo tego, bo przecież nie gram i w sumie mi lata. Chciałem tylko z ciekawości jakieś info od graczy uzyskać, bo jakimś anonimowym trollom na wielkich forach to ciężko wierzyć czasem
![:p](./images/smilies/icon_razz.gif)