Thx... poczytalem forum i wyglada na to ze to nie wina mojego kompa (zreszta niewatpilem w to) bo ludki maja podobne problemy... min. MASYWNY drop fps w okreslonych miejcach (prawie zawsze indoor - min. te tomby na Korriban i nawet patzrac np. w podloge). U mnie tam spada z 60 do 15.
Do tego gra przycina podczas biegania i to ZAWSZE w tych samych miejscach niezaleznie do liczby graczy, mobow itp...
Tak jakby gra miala zakodowane "tutaj fps ma spasc do 10 a 3 metry dalej moze juz byc spowrotem 60".
Najlepsze jest to ze wylaczenie cieni daje boost fps w takich miejscach o 200%, nawet jak jestem w jaskini gdzie nie ma zadnych cieni wlasciwie oprocz mojej postaci.
Juz pomine fakt ze te cienie sa rozpikselowane jak w grze z 2000 roku.
Srsly... nie wiem kto ta gre robil ale powinni go trzymac z daleka od branzy.
I kurwa musze grac bez shadowsow a nawet z nimi gra wyglada brzydko. :/
EDIT: haha.. najwiekszy walek ever... login screen... widac tylko leb postaci i statyczne tlo... fps - 90. Wlaczam cienie (reszta opcji full max i FSAAx2 w sterownikach) i fps spadaja do 22. Ofc zmiany wizualnej praktycznie brak. Szczeka mi opadla lolz.
Nie wiem czy to wina gry, sterownikow czy whatever ale pierwszy raz cos takiego widze.
Ofc na forum zadnych tweakow nie ma a tematy o chujowych fpsach sa zamykane. :/
Mam nadzieje ze fixna te cienie i wogole te miejsca ze spadkami fps bo... lol.