Idril napisał(a):
A ja jestem za tym żeby nic nie robili boterom.
Imho ci, którzy nie botują, nie botuja głównie dlatego że nie potrafią/nie chce im się szukać/pisać makr/nie chce im się uczyć ich obsługi. A nie dlatego, że nie popierają botowania. Oczywiście będa głosy sprzeciwu.
Pierwszy głos sprzeciwu:
Nie botują nie dlatego, że jestem za głupi żeby napisać macro albo za leniwy, żeby znaleźć w necie gotowe i nauczyć się go obsługiwać tylko dlatego, że z zasady nie lubię cheatownia od kiedy gram w gry komputerowe i nawet swoim dzieciom zabraniam cheatować (ciężko mają ze starym

).
Z drugiej strony kompletnie nie przeszkadza mi botowanie, które mi nie utrudnia gry np. w wypadku fishingu. Kasy nikomu nie zazdroszczę, wręcz przeciwnie, chciałbym żebyśmy wszyscy byli jak najbogatsi. Bogaty LS to dobry LS

.
Na pewno przeszkadzyały by mi boty, które np. campują każdy mining point w kopalni czy dla kasy wybijają wszystkie moby w okolicy.
Boty to generalnie problem twórców gry. Gracze zawsze będą szukać sposobów na "oszukanie" gry a twórcy gry powinni łatać dziury, ewentualnie uznać coś za dozwolony element gry, bo niesprawiedliwy jest ban tylko dletego, że miało się pecha i botując trafiło na SSmana GMa.