Moja propozycja strategii na poniedziałek w składzie Zjawcia MNK/WAR, Coldee WHM/?(rdm, blm) i ja MNK/WAR wygląda tak:
Po pelnym przygotowaniu tzn Protectra, Shelra-> heal potem ewentualnie Regen na mnie i Zjawcie , znów heal a my jemy mięska i mleczka .
Wchodzimy. Dajemy ze Zjawcia 2h HF i attack na Pepper (środkowa licha) . Hate wszystkich lich jest na jednym z nas wiec Coldee bez przerwy cure tą osobe.... Myślę że podczas ataków Hundred Fists nawet cure 2 nie zmieni hate ale to w ostatecznosci . Jeśli ktoś poniżej połowy to już wtedy Cure 2 , a drugi DD palec na Provoke cały czas i używa dopiero po Cure 2 . Ważne żeby trzymać Provoke w pogotowiu na targecie żeby lichy nie zdążyły wyssać MP maga. Provoke na zmianę zawsze żeby sie nie dublować . Ale żeby hate przenosic w razie co na 2giego malee . Gdy mamy aktywne Hundret Fists a nam suckną jedzonka to myślę że nie uzupełniać tylko dopiero jak minie HF lub jak go nam też suckną. ( nie ma co tracić cennych ciosów ) .
Nie kombinujemy z SC tylko oboje Combo ( SC bonus jest za mały żeby zniwelowac różnicę Combo - Shoulder Tackle ) ale dopiero po skonczeniu HF jak sie uzbiera troszke TP.
Coldee .. Jak mamy ze Zjawcią poniżej 1/3 HP to Curagi ..jak brak MP to już BENEK ..
Jak nie uda się zdjąc z Ciebie lich, jak masz mało MP lub jak ci zeżrą MP ........ to kiepsko....
Wtedy też taktyka Zjawci "na przynęte WHM" zostaje jedynym wyjściem. My dalej walimy ... ty już na pewno Benek (jak jeszcze masz) ... Hate jest wciąż na Tobie a my go walimy i jeśli same z Ciebie nie zejdą przez nasze bitki NIE robimy Provoke ....
poor WHM .... lepiej dalej walić i marzyć żeby chociaż jedno z DD przeżyło żeby zabrać łupy.
WAZNE : Najpierw Pepper (środkowa licha) , potem Phoedme , na koniec Prune... tak zalecają
Zgadzam się z propozycją że każdy daje orb i robimy to 3 razy .... jak nam się uda to warto.. jak nie to może zmienimy taktykę i trzeba spróbować znowu...
Jeśli ... no cóż jest cień szansy .... nam się uda , proponuje łupy sprzedać a potem podzielic kasę... jeśli ...lol
Sprzet już mam skompletowany