Krzysiek2099 napisał(a):
|PSX| Warrior napisał(a):
Krzysiek2099 napisał(a):
Coś Ci sie popiepszyło. Zazwyczaj jeżeli ktoś ma kompa i nie używa go jako pomocy biurowej to urzywa go do grania. I jest takich osób bardzo dużo. Dlaczego? Bo tak jest u mnie a nie sądzę, że moja okolica jest jakimś wyjątkiem.
Bzdura..... mowimy tutaj o grze na konsole a nie na pecety.
Jesli ktos ma konsole to rzadko kiedy uzywa do grania peceta. Konsola jest do grania, a pecet do pracy i czytania poczty... tak jest w wiekszosci przypadkow ludzi, ktorzy graja na konsolach.
Masz wogole jakas konsole ?? Czy tylko sobie teoretyzujesz ?
Mam PSXa jak Cie to interesuje. I dlaczego piszesz, że mówimy o grze na konsole jak wszyscy tutaj grają w FF11 na PC? Jak chcesz pisać ogólnie to pisz na forum ogólnym a nie w FF11. Jak mój PSX był w fazie używalności (teraz leży nieużywany ale sprawny) to grałem tyle samo na PC co na konoli (nawet w FF7, gdyż poźniej zacząłem grać na emulatorze. Moja konsola zwiedziła całą moją okolocę i jak jej nie miałem to przerzucałem sie na PC). Piszesz jak jakiś statystyk - ekonomista: suche statystyki bez poparcia. I kto tu teoretyzuje. Poza tym moi co niektórzy kolesie zostawili konsole na rzecz PC. Reasumując napiszę jeszcze raz: dlaczego piszesz, że mówimy o grze na konsole jak wszyscy tutaj grają w FF11 na PC?
Moi drodzy-nie ma się o co spierać. Podejrzewam, że w Polsce większości ludzi nie stać na konsolową rozrywkę tylko i wyłącznie, a często na samą konsolę. Jeżeli w teorii PS2 posiada zabezpiecznia przed piractwem, to kupowanie na nią gier przez przeciętnego polaka niezbyt jest realne (ich cena).
Przyznam tutaj rację, że w innych, często bardziej normalnych pod względem stopy życiowej krajach, ludzie mają PcTy do mailów i pisania oraz netu, a wszelaka rozrywka odbywa się na konsoli-bo to łatwe, tanie i bez kłopotu. Pamiętajmy,że ludzie mają bardzo konsumpcyjne podejście czym łatwiej tym lepiej. Tam poprostu nie inwestuje sie z PcTy bo sie nikomu nie chce ani nie opłaca, przeliczając to na efekt końcowy.
Czy jak w Polsce wejdzie PS3 i jak ktoś ją kupi, to będzie miał dostęp i pieniądze na wszystkie wychodzące na nią nowości...? Raczej nie.
Pisze to wszystko Polak, który wogóle nie posiada konsoli i mocno inwestuje jedynie w PcTa.
Co do FF, to grać w nią na Pc jest poprostu wygodniej ale to również kwestia gustu.
Darkopl.