Mam pytanie/pytania.
Załóżmy hipotetycznie, że nie zostaną odjęte punkty za wcześniej zdobyte af'y i inne rzeczy. Jak by wyglądało wtedy zobywanie af'ów, monet przez ludzi ? (w sensie scenariusza możliwego do przewidzenia)
Byłby bidding i ci którym i tak zależałoby na af'ach w pierwszej kolejności byliby rozrzutni w wydawaniu swoich punktów i dzięki temu szybko doszliby i tak do 0 ? Proponuję zapomnieć na razie o af'ach z północy (z wiadomych przyczyn) i o chomikowaniu punktów przez ludzi. Zastanawiam się tylko czy nie odjęcie punktów miałoby jakikolwiek wpływ na zdobycie przez kogokolwiek af'a ? (jak ktoś będzie bardzo chciał to niech wyda wszystkie swoje punkty, jak zdobedzie to będzie jednego mniej i dowód na to że nie robił tego dla zabawy, tylko z jakiś przyczyn ten af był mu potrzebny).
Na dynamisowym forum ludzie płaczą, że muszą zapłacić punktami za af'y które wylotowali bo były "cool" i chcieliby rozróżnienia tych "cool" od "nie cool". Z jednej strony powinni byli uważać co lotują
, z drugiej chyba nigdy nie przypuszczali wtedy, że za to zapłacą punkatmi kiedyś
, a z trzeciej nikt nigdy nawet jak lotował nie był odpowiedzialny ani winny za to że
wygrał lot. Równie dobrze można przegrać. A z tego wynika, że do tej pory całkowicie przypadkowe osoby dostawały af'y (w ramach rulesów), o ile nie lotowały samodzielnie 1 af'a (ale tego nikt nigdy przed lotowaniem nie wie czy sam będzie lotowac czy nie - także też przypadek
).
Pytania mam takie : Co by się stało jakby nie zostało wprowadzone do rulesów odjęcie punktów ? (nie chodzi mi odczucia ludzi i ich komentarze tylko o wpływ na rulesy). Czy w ogóle jest do przewidzenia kto by na tym stracił a kto zyskał (o ile jest w ogóle sens rozpatrywania tego w tych kategoriach, bo rulesy powinny być dla ogółu a nie dla jednostek) ? Czy odejmowanie punktów uderza lub nie w pojedyńcze osoby czy w cały LS -
jednakowo?
Valyana proponowała : "Free lot should start with anyone able to equip the AF, THEN 60+." Jaka jest reakcja władz na to ?( Niby to jest tylko gra, ale jak ktoś ma lvl 60 czy nawet 70 to nigdy nie ma gwarancji, że zrobi użytek z wygranego af'a, a "frustracje" graczy są w realu a nie w w ffxi
)
Prawdopodobnie jutro nie da się zrobić Windurst.
Czy będzie on w kalendarzu planowany pod rząd do skutku ?
BTW gdyby to ode mnie zależało to wszyscy którzy mają 65-69 lvl i przyjdą na dynamis powinni dostać jakieś punkty, gra jest tylko grą ale odbywa się kosztem czasu tylko i wyłącznie w
REALU , w którym można robić ciekawsze rzeczy które czasem dają więcej fun'u niż pałętanie się na uboczu ze zgrają ludzi przez kilka godzin ...