Nie no staaary FFXI to majstersztyk!!! hehe
Różne sposoby przemieszczania sie: Statek, Statek Latający, Chocobos, Buty.... wszystko w czasie rzeczywistym! siedzisz na statku i czekasz aż dopłynie do następnej stacji. Można ryby łowić, ale to tylko wierzchołek gury lodowej! można zajmować sie obróbką skór, kości, metalu, złota i nie tylko. samemu tworzyć eqip.
W świecie oprócz zwykłych sklepów, są również domy aukcyjne! zarąbiste rozwiązanie! Możesz własny dom umeblować, hodować rośliny... Co tam jeszcze. Świat jest naprawde duuuuurzy zwłaszcza miasta. Ciasne lochy, wielkie przestrzenie, Ciemne jaskinie i ogromne stepy!! małe wioski i ogromne miasta! WSZYSTKO do wyboru do koloru!
Oczywiście gra ma troche błędów, ale wszystkie bledną przy kunszcie wykonania FFXI.
Naprawde gorąco polecam! Jeśli szukasz gry w którą możesz sie bezpowrotnie zanurzyć to dobrze trafiłeś!!
Wszystko jest tak skonstruowane(zwłaszcza joby) żebyś mógł spędzić nad tym mnóstwo czasu!
Aha jeszcze jedna ważna rzecz, wiadomo ze w mmorpg fabuła jest szczątkowa a questy ograniczają sie do idź tam i przynieś to a zrobie ci fajną rzecz. Ale nie w FFXI questy sa naprade ciekawe i różnorodne!! Aha no i jeszcze ciągle zmieniająca sie mapa! no to jest killer! To co jest do sprzedaży w sklepach zależy od tego jakie terytoria kontroluje twoje państwo!! Jak sie 1 raz o tym dowiedziałem to spadłem z fotela...
BARDZO POLECAMCI TĄ GRE, a grałem już w wiele innych, i przyznam szczerze ze FFXI bije je wszystkie(Chociaż zależy co kto lubi)
zajrzyj na strone:
http://www.playonline.com/ff11eu/index.shtml
PEACE!