Witam!
Pierwszy mój post na tym forum, więc kłaniam się wszystkim użytkownikom.
Mam prośbę o wytłumaczenie pewnego błędu jaki mi się objawił wczoraj gdy próbowałem sobie zrobić makro na WS.
Expowałem MNK na suba do 10levelu używając prz okazji makra do wykonania WS:
/p TP=<tp> --- Executing "Combo" in 3sec!
/wait 3
/p <call14>
/ws "Combo" <t>
i wszystko działało bez problemu.
Przełączyłem profesje by podciągnąć wojownika do lvl20 [tak, wiem... początkujący jestem] i mam w tej chwili WAR18/MNK9. Ponieważ przez swoją ignorancję nie uniknąłem zgimpowania walcząc GreatSwordem :> muszę teraz nadganiać skill w GreatAxe. Poszedłem na LaTheine Plateau żeby jakichś orków potłuc i przy okazji zrobiłem szybkie makro:
/p TP=<tp> --- Executing "Shield Brake" in 3sec!
/wait 3
/p <call14>
/ws "Shield Brake" <t>
no i... nic :> za każdym razem kiedy makro dociera do ostatniej linii pojawia mi się "command error occured"
Dodam, że eksperymentowałem z wielkością przerwy /wait, usuwałem <call> ale nawet po wpisaniu normalnie w linii poleceń:
/ws "Shield Brake" <t>
dostaję komunikat "command error occured"
Jest to mój jedyny weaponskill teraz, bo - jak mówiłem - muszę nadganiać GreatAxe skill, na 100% mam właśnie TEN dostępny ponieważ działa 'normalnie' wybrany z menu tylko z wiersza poleceń nie chce się odpalić. Nazwę "Shield Brake" wybieram z menu "Weapon Skills". nie wpisuję jej sam.
Pomóżcie proszę, poradźcie bo nawet nie tak bardzo mi zależy na samym makro co na zrozumieniu gdzie tkwi błąd.
z góry dziękuję i pozdrawiam