Witam wszystkich serdecznie
Najprawdopodobniej już w poniedziałek, dołączę do grona polskich graczy w FFXI, dlatego jeszcze przed rozpoczęciem gry mam kilka pytań dotyczących płatności za grę.
Generalnie problem rozbija się o to, że wszystkie FAQ dotyczące początków w FFXI są oparte o nową grę. Ja swoją kupiłem na allegro, używaną, z aktywnym kontem i zamrożoną postacią z powodu zakończonego okresu wykupionego w abonamencie. Postać zamierzam usunąć (bo co to za frajda grać czyjąś), no i żeby grać będę musiał oczywiście zapłacić. I tu pojawia się problem/pytanie:
Czytałem, że w przypadku darmowych 30 dni, jeśli kończą się w połowie miesiąca to SE pobiera tylko taką kwotę by zaokrąglić cykl do pobierania 1 dnia danego miesiąca. A co jeśli chciałbym uaktywnić to zamrożone konto w poniedziałek 17 lipca? Zostanie mi pobrana tylko taka kwota żeby cykl zaczynał się od 1, czy też pełna kwota za lipiec, pomimo że już połowę miesiąca mamy za sobą?
I drugie pytanie - czy dajmy na to po opłaceniu danego miesiąca, gdy już SE mi ściągnie z konta odpowiednią sumę, mogę usunąć informacje o mojej karcie płatniczej (w SWG nazywa to się usunięciem subskrypcji), na wszelki wypadek gdyby się nagle okazało że w następnym z jakichś powodów nie mogę grać, a w danym opłaconym miesiącu grać normalnie, czy SE automatycznie z usunięciem danych zamraża konto?