Caspian napisał(a):
Cytuj:
geezas jakie ceny!!
Jesli juz o cenach mowa to mi sie widzi ten laptok
http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=35883E tam... tzn laptop dobry, tylko po co go kupować
Do starszych tytułów, jak np. FFXI starcza znacznie tańszy sprzęt do grania w full detalach (chociażby ta moja deseczka ASUSa) a by grać w nowe tytuły i cieszyć się nimi potrzeba grafiki tak wydajnej jak ta (notabene, mój przyszły zakup):
EN8800GTX/HTDP/768M
Był okres (i pewnie będzie znowu), że na laptopach za około 10k dało się naprawdę grać w max detalach w wiele nowych gier, tylko, że to już przeszłość. Obecnie kupowanie tak drogich notebooków mija się z celem. Ten laptop ASUSa już jest przestarzały w momencie kupna, bo nie obsługuje DX10,a pamięć 2GB to w tej chwili absolutne minimum. Obecne/nadchodzące tytuły mają takie wymagania, którym przenośny komputer nie sprosta ze względu na jego małą wydajność energetyczną.... możliwe, że są jakieś wyjątkowe highendowe laptopy łamiące tą regułę, ale nic mi o nich nie wiadomo...Zresztą gdyby nie to, że laptopa dostałem od pracodawcy za free, to bym nie kupował nowego za nic w świecie... Ostatnio doszło do tego iż modne jest w desktopach instalowanie dodatkowych akceleratorów graficzne - tzw. karty fizyki... Ogólnie więc jest pogoń za wydajnością, a laptopy - ze względu na oczywiste ich ograniczenia, są na straconej pozycji... ale to pewnie minie jak wejdą nowe technologie... tylko kiedy to będzie...