Skąd -wiesz- że może na raz używać obu? Ja -przypuszczam- biorąc pod uwagę jak działa mechanika tego typu skilli do tej pory, że będą dzieliły wspólny slot ikonkowy (tak jak np nie możesz mieć jednocześnie terror i petrify bo dzielą ten sam slot- jedno schodzi jak dostajesz drugie oraz jak do tej pory innin będzie zdejmował yonin i vice versa).
PLD od zanim jeszcze zacząłeś grac dostawał masę buffów a ninja nerfa za nerfem albo ostatecznie jakieś gówna typu +2tp za udane parry albo zamiast crit dmg bonus buffa do mab. Dlatego nin dostaje śmieci i tyle, twoje lol czy nie lol tego nie zmieni. Nigdzie nie napisałem, że to co PLD dostaje -tym razem- jest uber zajebiste. Wymieniłem ilość tweaków, które dostaje w porównaniu do tego co dostaje nin, kropka.
Wcale zresztą nie dostał tak jak piszesz dmg boost czy ws boost 40% w stosunku do innych jobów bo inne joby też dostały buffa w abyssea, jak się umiało nin grać przed abyssea to i tak się wychodziło na parse równo z ridillami, amano, bravurą i jedyne co wyprzedzało to był mnk/war.
A atm może używać każdy tyle samo więc wcale nie taki wielki boost w porównaniu z innymi jobami. To, że joby z crit ws zyskały najwięcej to fakt ale nie pisz jakby jedynie nin z tego dobrodziejstwa skorzystał.