100licad napisał(a):
Ja na 100% biore marks bo taki physic ws to dobra alternatywa dla wf bedzie, na 100% raczej wezme dagger bo nie sadze abym zrobil jeszcze jakas inna bron. Zastanawiam sie miedzy great katana i archery bo jesli GK byloby dobre to moze odkurzylbym SAM bo myslalem go kompletnie olac, robie WOE luk i jesli bylby to ws porownywalny do Jinshu to nie ma sensu go brac (poza tym ze wyglada super
).
EDIT: jak tam testy WSow Ato, Ragni ?
Częśc wiem z moich testów, część z BG.
Gaxe - Solidny WS szczególnie poza abyssea. Na słabych mobach avg może być bardzo bliski Ukko. Na mocniejszych oczywiście Ukko już jest znacznie solidniejsze przez właściwości critical hit.
Axe - Sam nie testowałem, ale podobno najmocniejszy axe WS i bardzo silny boost dla tych solo BSTow ewwww.... Galka robi na nim salto w powietrzu na jakiś 3 metrach
:D:D:D:D:D
Sword - Sam testowałem i dmg na EP poza abyssea to około 1800-2300. Spike po 3100 z 2xDA. Solidny set pod to mialem na BLU ale da sie zrobic lepszy. Generalnie dmg w granicach CDC
Club - Zdecydowanie najmocniejszy Ws pod club. Co ciekawe są spekulacje czy przez ten WS PLD nie zacznie uzywac Club lol (Malo tego sa tez spekulacje czy na BLU tez bylby lepszy niz Sword
)
Dagger - Najmocniejszy Dagger WS bez stakowania z SA i TA (bo Sa i TA crituja pierwszy hit na WS czyli na 6 hit Wsie dają znacznie mniejszy boost)
GKT - Bije na głowe nawet Fudo ale nie moze robic double light.
Bow - O tym w sumie malo wiem
Gun - Najwiekszy dmg z marks WSow
Katana - podobno lepszy niz :jin ale slabszy niz :hi. Taru robi z 3 salta i 3 piruety
Scythe - ja testowałem tylko na 100TP i dmg byl taki sam jak Catastrophe wiec dla mnie sie tu nic nie zmienia
Polearm - Dmg troche ponizej Drakes z tego co mowia ale bardzo mocny crit evasion down effect (tez podobno bo saa nie testowalem) wiec bardzo dobrze sie laczy robienie drake si stardiver na przemian podobno. Mithra tanczy na na polearmie jak zawodowa poledancer
H2H - Mocniejszy niz Asuran bo moze miec TA/DA (Asuran nie moze bo to 8 hit Ws wiec cap hitow na WSie). Bez DA i TA dmg podobny do Asuran ale z drugiej strony pewnie da sie zrobić znacznie lepszy set niz ja mialem w czasie testów.
Great sword - slabszy niz torcleaver (co w teorii jest niemozliwe ale jakims cudem tak mialem w czasie testow)
Staff - Zdecydowanie najmocniejszy staff WS.