100licad napisał(a):
SAM najprościej zrobić i wcale nie potrzeba dużo wydać aby mieć OK sprzęt, Masamune 85 można zrobić w rozsądnym terminie (niektórzy mówią że da się zrobić Isge w 1 dzień na 90, mi zajęło chyba pół roku ale jeśli by zebrać 5-6 osób na dzień w Ule to by dało radę bo ja większość robiłem solo KI i DUO Isge), przy casualowym podejściu łatwiej o TP Bonus GK. Większość itemów też nie jest trudna do zdobycia dla SAM a 5-hit z TP bonus prawie samo wychodzi, przy Masamune trzeba trochę lepszego sprzętu. Przy WAR największy problem to chyba broń bo raczej trzeba Ukko mieć o którego dużo trudniej (zarówno emp jak i WOE) niż TP Bonus i Masamune razem. Nowy WS to jakby SAM dostał zadośćuczynienie za zapomnienie spowodowane wyjściem Abyssea.
EDIT: do tego co postnął Huck: w kwestii lamp proponuje dać / na świeci X na zgasła wtedy szybko idzie kolejność
Tu chodzi o cos jeszcze:
1. WAR z retaliation ma movement down. WAR bez retaliation sporo traci
2. WAR ma maly evasion i nawet z Regen+Embrava bedzie mial spora szanse ze padnie
3. Poza Embrava powinien byc tez puszczany Regen V i calosc powinna byc zrobiona w jakims szybkim macro bo tu trzeba uruchomic kolo 3-4JA przed kazdym spelem
4. Zeby Embrava dzialala 12.5min trzeba miec af3+2 rekawice
5. Embrave mozna puscic na 1 pietrze gdzie trzeba cos zabijac a nie koniecznie na starcie (np moga byc na 1 pietrze lampy)
5. Jesli puszczacie Embrave na starcie to powinna ona byc recastnieta tuz przed koncem Tabula rasa czyli po jakis 2 i pol minucie zeby w sumie trwala okolo 15 minut a z dwoma SCH kolo 30min czyli caly run
6. Embrava nie capuje haste sama w sobie. HASTE spell MUSI byc rowniez castniety i wtedy dopiero masz scapowany magic gaste. Roznica z haste i bez haste jest gigantyczna.
7. Nikt nie powinien byc /nin wiec nie wiem skad tonko i monomi chyba ze ktos byl na NIN main
8. SAM nie potrzebuje zadnego Masamune a szczegolnie 85 bo nawet STR GKT na 99 bije takie masamune na glowe. trzeba sie spiac i zrobic sobie TP bonus GKT