Ja przyjąłęm zasadę, że nie chcę się eksploatować "na maxa" w grze, bo może nastąpić "przeciążenie". Na razie nie planuje zakończenia gry - głównie dzięki ludziom z CC, dla których warto wracać i z którymi można się pośmiać i powyzywać nawzajem.
Będę chciał w końcu zrobić level 75 - ale ciężko mi to idzie - może mi ktoś pomoże?

)
Obecny cel to wylevelowanie WHMa do 37, żeby później móc levelować BSTa - jako, że gram rzadziej niż kiedyś, chcę mieć możliwość doraźnego wejścia, zdobycia trochę expu i wyjścia bez zobowiązań i jedynie BST mi daje taką możliwość, bo złożenie party, wycieczka na spot i expowanie zajmuje minimum 3-4 godziny.
W każdym razie chcę uczestniczyć w runach typu Dynamis czy Sky - bo to zawsze jest jakiś wspólny wysiłek i wypad (dający dużą satysfakcję).
Chcę także skończyć CoPa - bo już raczej niedużo zostało. Wiem, że z mojego statika najbardziej skończyć też chce Bodziu i Drac - inni już sobie lekko "odpuścili"
W każdym razie - Final Fantasy XI pobił na razie rekord długości grania, wcześniejszy należał do Earth & Beyond, w którego grałem 1.5 roku. (bo mi zamknęli). Później próbowałem jeszcze Ragnarok Online (Xav i Zet i Masakra tam utknęli), Eve Online, World Of Warcraft, Lineage II, Guildwars i innych - ale stwierdzam, że FFXI pomimo swojego wieku cały czas daje nowe wyzwania i nie jest tak, że po 2 latach jestem super-hiper-uberem, który wszystko ma pokończone, porobione i dłubie w nosie w Jeuno. Jeszcze dużo przed nami.
Myślę, że skończę grać jak sie rozpadnie CC - bo od początku FFXI był dla mnie polską grą, ale liczę na to, że to szybko nie nastąpi (no chyba, że się nawzajem pozabijamy

)