mam 1 NQ triggera, 4 magnolie (+1 dla Voliego) i 0 stali
trigger :
http://ffxi.somepage.com/itemdb/6707
proponuję zrobić 1 run w niedzielę zapoznawczy z techniką zabijania (dla tych którzy pójdą pierwszy raz) a drugi za tydzień żeby dać szansę innym na sfarmowanie składników lub kupienie triggera/ów
jak ktoś się postara i zdobędzie/kupi white steel do niedzieli to dostanie ode mnie magnolie za darmo ale pierwsi w kolejce są ludzie którzy chcą pomóc w walce dla gili
ludzie którzy chcą żebyśmy pomogli im w zdobyciu Uggalepih Pendant który chcą nosić a nie sprzedać są proszeni o postaranie się (przynajmniej w stopniu równym ceny)(ja jak tylko zobaczyłem że RB zapisało w kalendarzu run postarałem się o 2 (dwa) triggery i kilka magnoli, miałem szczęscie bo dropnał mi za pierwszym razem, resztę rozdałem za darmo bo to był run nie dla kasy i ogólnie byłem i jestem głupi)
do tej walki potrzeba kliku blmów, kliku whmów (z R3 najlepiej), kilku tanków i kilku dd czyli 12-18 osób najlepiej
tankowie mają buty z Movement Speed +X% zazwyczaj a reszta i tak biega w różne strony a mobek agruje tych co sa najbliżej i mają najwyższy hate, także jak podleci do niego np. blm żeby nuknąć i od razu widzi że ma mobka na czerwono (zakładam że żaden blm nie będzie w party z tankami) to znak że musi uciec poza zasięg i poczekac aż będzie mieć na różowo mobka i wtedy może spokojnie nuknąć i uciec
cała walka odbywa się (powinna się odbywać) z gravity na mobku
także RDMi są najważniejsi w tej walce
Special Attacks: Tonberry special attacks; resists Stun, resistant to most debuffs, high defense to melee attacks; uses Death, Silencega, Paralyzga; casts with very high Intelligence (hard to resist): -ga level III spells, level IV spells, Drain, Sleepga II, Cure IV
stun nie działa także wiadomo co robić jak będzie np: Firaga III
cała walka polega na tym żeby mobka uderzyć i uciekać, każdy kto ma hate powinien uciekać w stronę tanka i dalej po schodach naokoło, można bić w miejscu ale lepiej nie dłużej niż 15 sekund
każda osoba która nie będzie uciekać przyczynić się może do wipa
ja byłbym za tym żeby każdy tank który zginie na tej walce dostał za każdą śmierć (ale tylko w walkach gdzie był drop) 100k gili więcej po splicie, i tak są odpowiedzialni za to żeby nie było wipa i jak im zależeć będzie na kasie to będą wiedzieć co robić żeby nie ginąć za często
mobek dropuje tylko 1 itemek lub nie dropuje nic
jak ktoś jest chętny to możemy się umówić na próbę farmowania stali w piątek i/lub sobotę