Oszczędzę sobie chyba głowę jeśli napiszę .. cdn .. tzn ciąg dalszy nie nastąpi
Upraszczając cała ten wywód :
1. Aby zdobyc profesję trzeba w eldieme necropolis [s] pogdac z Erlene i potem tradnąć jej 12 kartek valluminu czy jak to się wabi, po czym odpalic 2-h taki jak chainspell, manafont, azure lore ...
2. Pierwszy czar dostajemy na lv 6 - stone, 1 ability na lv 10.
3. Ability na lv 10 podbija skill z D na B + skraca recast + zuzycie mp na zaklecia powiązane czyli dla dark arts sa to enfeble, dark magic i elemental magic, dla light arts odpowiednio enchance, healin i dyvine. Efekt odwrotny dla przeciwnej strony, czyli majac odplone dark arts placimy wiecej mp za cure mamy wiekszy recast i dluzej uruchamiamy.
Raises skill caps from D to B. Note that this will increase sub job skills to the main job's level at a B rating.
4. SCH dostaje konkretne ability wzmacniające siłę czarów na lv 37 + oraz zaklecia SCH only na 41+.
Interesuje mnie powiązanie dark arts i light arts z mainem. Oraz ciekawy jestem efektu jego zaklęć oraz wzmocnionych zaklec klasy elemental magic
Dla mnie SCH wyglada troche jak sumonner, w sumie na low lvl do dupy, ani lekaz ani nuker. Niewatpliwie bardzo cięzki w produkcji.