100licad napisał(a):
Ato/Ragni/Lesiu pytanko, wczoraj jak biliśmy itzpapalotl zdziwliło mnie jak łatwy to NM i w sumie mógłbym go bić duo z WHM. Więc pomyślałem o robieniu Emp knife. Tylko jak zobaczyłem Glavoida wcześniej to się już znacznie mniej ucieszyłem bo nie wiem czy da radę go bić np duo THF + mag + farm KI jest chyba bardziej wymyagający niż dla ważki. Potrzebuje głosu rozsądku aby wybić ten pomysł mi z głowy.
Reasumując: czy da radę bić Glavoida tankując na THF w mało osób (jakieś pomocne atmy ?).
Tu nie chodzi o trudnosc Itzpapalotl ktory jest raczej zabawnie latwy, ale o trudnosc zdobycia KI z tungi. Lesiu Ci napisze, ze srac na red !! i zabij szybko i modl sie o KI, ale to jest bardzo malo efektywne, szczegolnie jak masz konkurencje. Poza tym wogóle farm KI na THF+WHM to nie najlepszy pomysl bo to masakrycznie wolno będzie szło.
Jeśli chodzi o Glavoida to teoretycznie możesz farmowac KI na whm + THF z gold boxow, ale jak przez 4 godziny nie bedzie Ci chcial wypasc ostatni KI do setu to sie załamiesz
Dlatego najlepszym sposobem an farm KI w tahrongi jest zrobienie kilku pulli po gold chesty z KI, a później uzupełnieniu reszty z NM i tu znowu na THF masz wtope z ilością red !! ( 5/13 z czego 3 to whm ). Samego glavoida da sie zabić thf+whm/blm stunując wszystkie Disgorge, ale nie będzie to łatwe szczególnie poniżej 50% jak Blood weapon będzie robił hate reset i WHM musi wtedy przez chwile(czasem koło minuty) tankować, więc ten WHM to musi się trochę ogarniac, a nie tylko macro na cure
Jeśli Disgorge przejdzie to w 80% przypadków zgon i musisz holdowac na whm, aż do unweak więc to też może być problem bo Glavoid ma chyba bardzo enhanced movement i będzie szybko spierdzielał do ???.
Podsumowując, jeśli chcesz farmić empy to zrób NIN i wyskilluj mu wszytskie bronie. Będzie trwało znacznie krócej, niż stracisz czasu farmując THFem.