lider nie musi mieć żadnych dochodów, żeby dynamis się mógł odbyć musi być sponsor który zgodnie z rulsami sponsoruje
odpowiadanie na milion telli tez nie powinno być głownym zadaniem lidera, co mnie i 25 czy 55 innych osób obchodzi że ktoś ma jakiś dziecinno-banalny problem skoro na dynamisie mają być zabijane mobki + boss na końcu, wszyscy którzy przeszkadzają liderowi powinni być na blist wrzucani przez lidera a może nawet obcinane im punkty za zakłócanie runów
od podziału monet, bidowania, commentów nie musi być specjalista od prowadzenia runów, po to są sekretarki
przed dynamisem też nie mam pojęcia o co chodzi z tajemniczymi tellami, może jakiś lider pochwali się kto z jakimi problemami się zgłasza ? o ile nie jest to tajemnica, intymna sprawa lub rzecz która miałaby skompromitować kogoś, dynamis jest tak banalny że 99% uczestników robiąc to samo dziesiątki setki razy nie ma szans na wysielenie się żeby wymyśliło coś innego-nowego
żaden tell żadnego gracza przed w trakcie i po dynamisie nie spowoduje ani nic dobrego ani złego, do kluczowych info na dynamisach służy /l który od kilku lat skrzętnie olewa 80% graczy mając głęboko to co się dzieje
niech nikt się nie łudzi że jakiś nowy lider będzie słuchany przez graczy na dynamisach, mają w d**pie Gala i Rha od X lat ludzie to niby dlaczego mieliby słuchać się kogoś z mniejszym autorytetem ? (chodzi o kluczowe sprawy dla walk a nie o bzdury typu np. sub)
(btw nie róbmy scen, ja się nie nadaję na żadnego lidera a szczególnie na lidera dynamisu, armia ludzi opanowała w stopniu mistrzowskim ignorowanie większości informacji od liderów na dynamisach, ja jestem zwolennikiem na takich runach dyscypliny o której się nie śniło żadnemu graczowi tam, szkoda by mi było psuć "zabawę" ignorantom , olewaczom i stemplom)
Naiku jest super wg mnie, ostatnio przed niedoszłym Jeuno grzecznie wybiła mi z głowy comment war af, który pewnie i tak bym lotnał
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
, ale nie obraziłbym się też jakby go dostał jakiś amator finala za 1 punkt