kalcia napisał(a):
Mark, Stok, chyba pomyliliscie tematy :/
Odpowiedziałęm na bzdure jaka pisze Mark. 100 x czesciej mam dosc jakiegos questu w WoW niz w FF-e.
Rhaegal ToD u osmiorniczki to skomplikowana sprawa, zabijac osmiorniczki to nie problem, ale jak popnie to musi byc gotowa grupa szturmowa, i u jest problem bo:
- musisz byc online
- musi byc online Draconi ktory nawet nie wspomnial ze pomoze
- musi byc onlin np saitou
- musi byc online np zetoriush
- musi byc online np Nimloth
- musicie miec czas JUZ tam isc
- musicie wiedziec gdzie isc
- musicie zdazyc przyjsc zanim ktos inny przyjdzie
Dlatego samo ToD nic mi nie da, normalnie sie wykozystuje do tego celu HNM - LS, ale jak widac nie mam szczescia do tego typu grup.
To bydle nie ma ToD, albo inaczej jego ToD to pomiedzy 6h a 24 h. I tu jest wlasnie wampir pogrzebany ze tak powiem, co z tego ze spedze XXX h bijac osmiorniczki jak sam NM nie zabije, a RDM ' s maja problemy z tymi bydlakami, moze cipenke mniejsze niz np PLD, ale duuuuuuuzo wieksze niż NIN czy chocby BLM.
Moja decyzja o pozuceniu kariery RDM była spowodowana faktem ze na lv 75 nic na mnie nie czeka, jak to Nimloth stwierdził - RDM ni to support, ni DD, nie wiadomo co, sa lepsi niz RDM do roli w ktora sie go na sile upycha.
SE zrobił krzywde RDM i taka prawda, dążąc do balansu pomiedzy klasami tak przycioł RDM że jest bezuzytecznym Jobem. Co z tego że moge iść np farmować osmiorniczki - coś czego wiekszosć kolegów z innych profesji nie jest w stanie zrobić, co z tego ze moge zabić Thoug czy VT solo, czego jak wyzej niewiele jobow moze zrobić. Widziałes kiedys jak RDM soluje takie moby ?
Inwestując np exp w merit nie bede lepszym RDM, bo SE i tak przycioł to w czym ew mugł bym być lepszy niż inni. Inwestując miliony gil w sprzet nie bede lepszym RDM, bo dalej bede RDM. Ograniczony głupimi bzdurnymi pomysłami SE. Dlatego pozuciłem karire RDM, co nie znaczy że nie chciał bym mieć Joyeuse, Crimson set itd ... poniewaz o crimsonie moge zapomniec został mi Joyeuse ktory chciał bym mieć chocby po to aby czasem go użyć w farmowaniu jakiego itemu solo czy pomagajac innym i mogac im zaimponowac tym jaki jest RDM - mowie tu o low lvl