Dzafer
Cytuj:
Hmm nie sadzielem ze takim niepozornym pytanie wywolam taka burze
Moje pytanie o nowych graczach w FFXI pojawilo sie dlatego ze troche gralem juz w inne mmorpg i wiem ze w momencie gdy jest brak doplywu nowych graczy to osoby ktore sie zdecyduja wejsc na serwer maja przed soba problemy typu:
ekonomia gry zachwiana (kupowanie sprzedawanie)
spolecznosc ktora gra od dluzszego czasu ma juz swoje przyzwyczajenia uklady i ciezko czasem wejsc do klanów i znalezc chetnych do expienia na niskim lvl itp.
osoby ktory zaczynaja grac nowymi jobami (altami) a maja za soba wyexpowanie postaci do 75 lvl znaja juz mechanike gry i zazwyczaj moga miec malo cierpliwosci i czasu dla nooba ktory sie uczy grac i poznaje swiat i mechanike gry
Stad wyniklo moje pytanie.
Nie wiem o innch mmorpg's bo FFXI jest pierwszy jaki gralem i jest super, nie chce mi sie nic innego probowac.
Jesli chodzi o economie to tak duzo ludzi ma pieniadze bo dluzej grali ale to nie znaczy ze nowi gracze nie moga nic zarobic. Tak economia poszla w gure ale wszystko poszlo w gure. Nawet jak zaczniesz na lvl 1 to ciagle znajdujesz materialy na ty mobkach co zabijasz i mozesz je sprzedac za dobre pieniadze.
Jesli chodzi o klany (nazywaja sie Linkshells w FF) to napewno znajdziesz jedna. Jest ich pelno w FF, niektore sa takie co tylko robia rzeczy na wysokich levelach ale jest duzo LSow co sa towarzyskie albo robia wszystko i akceptoja wszystkich. Zazwyczaj sa ludzie w tych LSach co ci pomoga z poczatkowymi questami bo one sa proste i nie biora duzo czasu i zawsze ci porade dadza.
Wszyscy leveloja sie w ten sam sposob i szukaja gropy w ten sam sposob. Wiekszoc czasu bedziesz gral z ludziami co pierwszy raz widzisz bo tak jest ta gra zrobiona, przez partowanie poznajesz nowy ludzi.
Jesli mieszkasz w Polsce i chcesz grac z Polakami to ci poradzam zebys poszedl na Ramuh Server. Ja osobiscie jestem na Fenrir bo chodze do szkoly w USA i kupilem FF dwa tygodnie po tym co wyszla tutaj to nawet nie wiedzialem o co chodzi. Jesli cie nie obchodzi z kim bedziesz gral to zrob postac i graj na ktorym serverze wyladujesz.