Chciałbym przedyskutować kwestię ustawienia się
NIN NIN
BLU BLU
MNK MNK
WAR WAR
SAM SAM
WHM WHM
Stać plecami do krawędzi. W takim układzie co bardzo ważne - ja WHM nie łapię się w zasięg Nightmare i mogę Was budzić curagą1. W razie gdybym zebrał hate - NIN zbiera hate - elemental wheel + provoke. Aby zapobiec zbieraniu przeze mnie hate'a (muszę budzić) - używamy hipotów+2. Każdy melee powinien mieć ze sobą około 10 sztuk (szczególnie nasz MNK).
Jedyna rola BLU to stunować.
MNK na 40% odpala 2hr. Generalnie w tym momencie CHYBA odpalić mógłby też BLU i WAR. Chyba, że diabolo będzie mieć na sobie noctoschield to czekajcie aż zdejmie (w takim wypadku na 40% odpala BLU, a reszta czeka).
NIN 2hr przy 3-5%. Mając wcześniej założony i użyty przed walką rr earring. Generalnie każdy powinien mieć na sobie rr, albo chociaż najważniejsze postacie:
NIN, BLU, MNK, WHM. Po rr nie liczcie na szybki cure - od razu hipot.
Nie oszczędzać na foodzie i na tą walkę użyć HQ.
Nie wiem czy nie lepiej by WAR używał swordów zamiast axe - mógłby stunować (czy może axe też maja taki WS?)
Piter upiera się przy ustawieniu ze strony Erecii... Tamto ustawienie zakłada DRK w party, który ma spore szanse zresistować Nightmare i obudzić WHMa... My sobie na taki luksus nie możemy pozwolić niestety
.
Kwestia ustawienia do przedyskutowania jeszcze.
Pasuje Wam dzisiaj spotkanie o 22.30?
Idziemy, wygrywamy i świętujemy?
Kris skoczysz nam pomóc?