Mnóstwo ludzi ma jeszcze kilka tygodni/miesięcy czasu, żeby wgłębić się bardziej w temat dynamisów, ale przeglądając tygodniami stronę DP pewnych rzeczy nie rozumiem i wolałbym, żeby ktoś je wyjaśnił zanim zacznie się nasza zabawa tam. (Być może dlatego, że mój angielski (rozszyfrowanie składni) nie podlega tym samym regułom logicznego myślenia co polski
, lub dlatego, że nie rozumiem zupełnie tematu lub coś jest ukrywane lub nieświadomie pozostało sprzed kilku miesięcy ... ).
Mam tylko kilka drobnych pytań :
1. "Min. level to join Dynamis Project is 70 for every job." - oznacza, że ten level jest wymagany też podczas uczestniczenia w dynamisach ? Czy tylko, żeby "dołączyć do Dynamis Project"?
2. Poniżej na tej samej stronie (
http://www.guildportal.com/Guild.aspx?GuildID=22065&TabID=200421) jest :"Min. job level to claim AF is 65." Kogo to dotyczy ? Dlaczego tam nie jest np : "Min. job level to claim AF is 70." ? W ogóle po co to potrzebne ? Czy ktoś tego pilnuje i przestrzega skoro i tak :"Min. level to join Dynamis Project is 70 for every job."
3. Na stronie :
http://www.guildportal.com/Guild.aspx?GuildID=22065&TabID=200468
można przeczytać : "1. Artifact Armor- put job name you desire AF for. First timers can't lot AF. Min job lv to claim artifact is 65. If noone claims Arftifact it becomes free lot by everyone who have this job on lv50+"
Dla kogo to jest napisane? Dla tych którzy są w DP czy dla tych którzy jeszcze nie są i nigdy nie będą ?
4. Dlaczego w pliku "DP1.xls" w arkuszu "Activity Points" jest "Jobs lv65+" ? Dlaczego nie np : "Jobs lv70+"
5. Być może wszystko to co napisałem wyżej nie ma sensu, jeśli będzie odpowiednia odpowiedż na pytanie : Czy jeśli ktoś kto ma lvl 75 zostanie przyjęcty do DP, ale zapragnie brać udział w dynamisach jednym ze swoich jobów które ma na lvl'u 65, to czy będzie to możliwe ? Kto decyduje kto i jakim jobem ma iść na dynamis ? Wielu ludzi robi 2-3 job do levelu 75 i czy ich obowiązuje tez zasada 70+ brania udziału i w czym ?
6. Czy level ma wpływ na przyjęcie do DP, na branie udziału w dynamisach czy w lotowaniu AF'ów itd ... ?
7. Czy osoba (na pewno nie ja
), która z wielkim bólem dojdzie kiedyś do lvl 70, jakimś cudem zostanie przyjęta do DP, jakimś cudem będzie brać udział w swoim pierwszym dynamisie ma prawo spodziewać się kogoś <70 lvl'u tam ?
Przepraszam za te pytania, ale mogą one wynikać z ogromnej niewiedzy na ten temat, ciekawości, job'u w rl'u , który wymaga ode mnie dbania o każdy znak
(a przez to ja wymagam o dbanie o każdy znak cały świat
).
(Z tego co wiem to dynamis to podobno zabawa, ale z
szacunku dla ludzi z naszego ls'a i dla ich levelowania, jak kiedyś uda mi się brać w nim udział i zobaczę tam nawet jedną niewinną osobę
z lvl'em <70 to nie zostanie chyba mi nic innego jak warp, napisanie antyaplikacji i pożegnanie się z DP. Uwielbiam jak ktoś coś ode mnie wymaga, ale bardziej uwielbiam wymagać to samo od innych
).