MamDuzyBaniak napisał(a):
Ja się za to zastanawiam, czy nie pograć znowu w FFXIV (znowu to trochę złe słowo, bo jestem w MSQ zaraz po Ifricie i mam jakiś śmiesznie mały poziom). Oglądam cały czas różne promocyjne filmiki i opisy updateów i wygląda i brzmi to całkiem zacnie. Chciałbym chociaż może zrobić MSQ, ponieważ słyszałem, że całkiem niezła fabuła. Tylko problem z przejściem z FFXI na FFXIV jest właśnie taki, że w FFXI można teraz 80% zrobić solo, a mając 3 konta to nawet 95%, więc nie wiem, czy miałbym czas cokolwiek zdziałać w FFXIV, chyba że jak rozumiem grałbym tankiem, to wtedy łatwo o party.
W razie czego Bodziu, miałbyś ochotę na wymienną pomoc? Ja Ci pomogę w XI, a Ty mi w XIV jeśli się zdecyduję tam trochę pograć?
Ja bym potrzebował głównie chyba w XIV wiedzy co robić, żeby nie tracić czasu i może nie rushować do przodu na chama, ale żeby utrzymać jakiś w miarę rozsądny progres
Wracam do ff14 dopiero na dodatek i nawet nie wiem czy wtedy mi sie uda, chate kupilem i musze wykonczyc. W FF14 to jestes bardzo daleko, niestety po zakupie dodatkow leciec musisz story.
Exp tez mozna smialo podniesc troche nudny sposob:
1-50: PotD (Palace of the Dead)
50-61: mozna jak wyzej ale wolno leci, lepiej duty roulettes oraz omijac Story Dungeony (malo expa i dlugie)
61+ : Heaven on High (choc przy pierwszym podejsciu lepiej juz sie gearowac na dungeonach)
Te dungeonu PotD i HoH kompletnie nie potrzeuja gearu, mozna nago latac LOL
Tutaj masz fajny poradnik:
https://www.reddit.com/r/ffxiv/comments ... _to_70_in/W kwestii FF14 mam podobne uczucie jak mrynar, pogram kilka tygodni i nudzi sie, bieganie po dungeonach strasznie meczy na dłuzsza mete, natomiast story jest zajebiste
W FF11 story tez jest super, co prawda uparlem sie na skonczenie Rhapsodies of Vana'diel Missions, ale co pare misji doskwiera mi brak wykonanych innych misji z innych dodatkow (mimo i tak pewnych uproszczen), w tej chwili zatrzymalem sie na Seekers of Adoulin misja 1-7. Do levelowania praktycznie gear kupuje za sparki z echad ringiem to levele leca blyskawicznie z trustami jako ppls. Bardzo fajne rozwiazanie. Mam aktualnie set gearu na 117 i jakas bron, dalej juz nie za bardzo wiem co robic, generalnie ludzi potrzeba do dalszego contentu, chyba ze czegos nie wiem - przyznaje sie bez bicia
. Wg tego poradnika:
https://www.bg-wiki.com/bg/Fresh_99/RoE ... Gear_Guidezatrzymalem sie na Wildskeeper Reive, solo tego nie zrobie nie widze shoutow w sumie to nie wiem jak teraz sie zbierac bo zmiany sa bardzo duze
Reasumujac FF11 jest w tej chwili naprawde swietne - ostanio przypomnial mi sie CoP kiedy w misji odblokowukac portale w Escha - Ru'Aun latajaca meduza spadła na mnie z nieba LOL.