sorry opi ze cie przerandomowalem ale teraz juz jestem bardoz blisko upgradu ^^:
Strider bootsy od whitecometa conajmniej 3 razy mnie uratoawly, sa naprawde zjaebsite, bez nich nie doszlibysmy do NIN NMa bo kilak razy bym wipnal miedzy alliancami i by was pozjadali .... zajebista zabawka,... szkoda ze taka droga :/ na szczescie bedize pozyczal mi je na kazdy event \^_^/
12 AFow niezle... ale SE jak zwykle w kulki gra.... najwiecej wypada AFow ktorych malo ktopotrzebuje :/
ja jestem ciagle przeciw bidowaniu odejmowaniu punktow kupowaniu itd... za duzo burdel nie wiem kto sie tego podejmie... na prostrzych rzeczach byly 'mistakes' Kazdy bedzie chomikowal punkty na najlepsze czesci, i co zrobimy z marnymi afami ? nikt nie bedize chcial ich 'kupowac' co free lot ? bedizemy w punkcie wyjscia, bez sensu...
co do ankiety, nie ma co proponowac pomyslow im ktore juz tu upadly (chdozi mi glownie o reset punktow)
po dzisiejszym mam kilak dalszych pomyslow...
czesc juz zapomnialem lol, zmeczony jestem...
-first timerzy nic nie moga lotowac, za malo wypada materialow, ci co przychodza pomagac tylko niech cos maja jednak...
-min job zeby claimowac af 70, 65 jednak zbyt daleko... i tak nie invitujemy ludz < 70
-jedna osoba nie moze 2 Afow na jednym dynamisie claimowac (zdarzalo sie...)
I teraz.... moze cos takiego jeszcze wam zaproponuje, bo tak jak mowie zdecydwoanei jestem przeciw mieszaniu punktami a co gorsza liczeniu kto co dostal i odejmwoaniu wstecz
AFy w miastach i Northland traktowac osobno
Osoby z najwieksza iloscia punktow maja prawo do claimniecia AFa przed wszystkimi innymi, jesli juz zdobeda ida na koniec kolejki, drugiego Afa moga claimnac dopiero jak wszyscy z danego joba maja juz po jednym i wtedy maja znowu peirwszenstwo do zdobycia drugiego przed kazdym innym i trzeciego gdy juz wszyscy pozostali maja dwa. I to samo do Northlandow, osba z najwieksza iloscia punktow claimuje pierwszy af jaki wypadnei dla tego joba, z drugiego northlanda dopiero jak cala reszta zdobedzie po jdnym.
Zalety tego rozwiazania ....
Ci co maja najwiecej punktow beda mieli zawsze najwiecej AFow, bedzie tez to zachecac do ciaglego udzialu by przescignac tych co sa wyzej, nowi tez zawsze beda wiedziec kiedy maja szanse na AF, ze predzej czy pozniej NAPEWNO jakis dostana.... nie bedzie tez klotni ze tym czy innym bardziej sie nalezy, wlasciwie bedize wiadomo kiedy ktos cos dostanie
Wliczyc tez w to trzeba by bylo drugi job jaki ktos posiada zeby nei bylo ze w dwoch kolejkach na raz sie stoi
Wyloby to wg mnei bardzo proste i przejzyste, poprostu dodalbym rubryke w tabelce "No. of AFs claimed in DP" i kazdy uzywajac zaimplementowanego (SIC!) autofiltra moglby sobie sprawdzic kiedy przyjdzie jego kolej na AF lub ile mu brakuej punktow by byc wyzej...
Im dluzej o tym mysle tym bardziej ten pomysl mi sie podoba

problem bylby tylko w tym ze niektorzy dostawali afy bo nikt ich nie chcial lol, tak jak dzis Gameover czy chocby Deso wyrm mail lol no ale... umm trudno ^^; af w koncu dostali...
Do tego dorzucic to co opi proponwoal 2 punkty za pelne uczestnicwo od zapisania do konca czasu i 1 jesli cos bylo nie tak i zero za nie przyjscie
Sposnoring zostawil bym tak jak jest, z tym ze nie mozna dwoch tych samych lub roznych miast pod rzad sponsorowac (np jelsi teraz byloby wind a ja bym skonczyl walsnei upgrade)
Kwestia pozostaje czy 100 wchodza w sponsoring czy w lot...
No i co ze sponsoringiem Jeuno/Xarca/Glacier.... ehhh nikt nie zaplaci za to banki bo tam wypada najmniej monet... moze pozwolic w tych miastach claimowac nawet 1-value...
No i wlasnie jak lotowac 100... i te 1-value komu dac prawo do ich lotowania... tez to musi byc na zasadzie kto wiecej punktow ten ma pierwszenstwo i trzymac to oddzielnie od AFow ale kuzwa... wtedy tez kady po kolei by claimwoal te coiny i tak i tak poszlyby do 100 ludzi :/ kuzwa no to jest niezla zagwostka :/
Co do Kosomomo co dzis dostal af majac summonera na 2x... no moja wina, nie podejzewalem ze ktos moze byc takim (obrazliwe slowo) ze po tym jak powiem tylko ci co powaznie traktuja smnra beda lotowac.... mialem nadzieje ze ci co maja go nawet na 4x a znudzil im sie go pasna ale widac cholernie naiwny jestem lol... ostrzege goscia ze jak nie bede widzial ze leveluje tego smnra natretnie to sie wku... i wyleci... nie wiem jak inaczej... nie ma co go od razu wywalac... zwlaszcza ze moja w tym tez wina lol
Kolejna sprawa... Sandy ktore sponsorwoal a nie powinien Xsoul... Watpie ze to zrobil specjalnie, mysle ze poprsostu jest baranem... a Xav naiwnie uwierzyl w to co ten mu mowi... Jak to rozwiazac... on nigdy nie powinien dostac tych monet... nie mial prawa.... ani na Staff ani na Knuckles.... Czy ktos pamieta czy ktos z nim /randomowal o ten sponsoring ? Myslalem zeby zwrocil te monety temu kto jeszcze chcial sponsorowac wzamian za milion... ale co jesli nikt nie chcial... Troche chusteczkowo bedize jesli wystawimy to pod dyskusje lsa... psy na nim powiesza i na lsie zesmy tak ciala dali :/ wolalbym to rozwiazac poza forum ogolnym... ma ktos jakis pomysl ? Jak by bylo sprawiedliwie ? zabrac mu i rodzcielic meidzy tych co upgraduja i podzielic miedzy nich koszt ? heh nawet nie wiem czy 100-value mozna rozbic na pojedyncze monety... no i nie uniknelo by sie informowania calego lsa o tym 'misunderstanding'...
Teraz jak napisze ze ja bym chetnie je wzial bo potrzebuje i zwrocil mu ten milion to bede pogryziony lol nie powiem ze bym nei chcial, akurat bym mial na upgrade lol Jak macie jakis dobry malo inwazyjny pomysl to slucham ^^;;
No i jeszcze wlasnie to co dzis wywolalo najwieksze sprzeczki... co zrobic z AFami ktorych nikt nie claimnal... widac nei mozna liczyc na to ze ludzie beda sensowni i pozwola lotowac tym co maja najwyzej ten job i chca go levelowac wiec co ? :| mimo wszystko mysle ze powinien pozostac free lot 60+ potem 50+ 40+ itd....
a i jeszcze jedno, zla taktyke mialem na NIN NMka ?

hehehe
No i musze pochwalic zajedobra robote jaka odwalili na tym runie BLMi z pierwszej dywizji, czasem mieli i 6 statuetek na sobie a chyba tylko raz mieli zgon, whitecomet tez widac ladnie sie spisuje w swojej roli, uber oby tak dalej