Krzysiek2099 napisał(a):
Kurde do pytania o Ninja myślałem, że chodzi o jakiegoś WoWa. Ale jak doszedłem do pytania o Ninje to zgłupiałem. Skąd człowieku wytrzasnąłęś ucieczki to ja niewiem. A po drugie zależy co masz na myśłi pisząc otwarta walka. Bo jeżeli tak normalnie otwarta to polecam od razu moby IT++. Wtedy można (a raczej trzeba) zacząć kombinować z ucieczkami.
Jemu chodzi chyba porównanie typu : solowanie kilku mobów jednocześnie...czy pullowanie jednego, naklepanie mu na boku i powrót po następnego (nazwijmy to walką kombinacyjną
) ...Idąc tym tokiem rozumowania...i mając na uwadzę, że w ŻADNYM mmogu nie zsolujesz kilku mobów na podobnym Twojemu poziomie....więc skupiamy się tu na otwartej walce z kilkoma słabszymi (powiedzmy "Easy Pray", a jeszcze lepiej "To Weak...")...to....NIN za długo tak nie wytrzyma bez wsparcia...BLM mógłby się do tego nadawać bo ma ofensywne obszarówki, ale chyba też to odpada, bo AOE aggruje moby w pobliżu a MP się kiedyś musi skończyć...pozostaje więc chyba tylko PLD, który zadaje niezależne od MP obrażenia, a potrafi się sam leczyć... Przedłużyć taką zabawę może oczywiście wsparcie eliksirów odnawiających HP/MP oraz wszelakich buffów (od innych jobów i z żarcia)...no i dochodzimy to do konkluzji prowadzącej do pytania po co coś takiego robić....jedyne co mi przychodzi od głowy to farmowanie czegoś na słabszych mobach...a najlepiej dużo słabszych
Podsumowując FF raczej do otwartej walki tego typu się nie nadaje...mooooooże gdyby "spell interuption" nie istniało a MP odnawiało się bez restowania PLD mógłby coś takiego robić....no ale chyba dobrze, że jest tak jak jest
Erelen napisał(a):
Wydaje mi się, że kolega poprostu nie miał styczności z MMORPG w świecie fantasy, a ninja zna tylko z komiksów i filmów. Wiesz ukrycie w cieniu, shurikeny, poruszanie się po wodzie, podział cienia
Czemu z góry kogoś osądzasz....może to jest osoba, która grała 6 lat w UO, w którym ninja (a dokładnie posiadanie skilli ninjutsu), trochę się różni od tego tutaj (UO ninja to taki rozbudowany THF z FF, stosuje ataki z zaskoczenia a nawet potrafi morfować w inne byty, które się od siebie różnią przeznaczeniem)....to z niego nie robi ani dziecka ani idioty... a z kogoś kto gra 4 lata w FF bohatera...
Krzysiek2099 napisał(a):
Kurde do pytania o Ninja myślałem, że chodzi o jakiegoś WoWa. Ale jak doszedłem do pytania o Ninje to zgłupiałem. Skąd człowieku wytrzasnąłęś ucieczki to ja niewiem. A po drugie zależy co masz na myśłi pisząc otwarta walka. Bo jeżeli tak normalnie otwarta to polecam od razu moby IT++. Wtedy można (a raczej trzeba) zacząć kombinować z ucieczkami.
Krzycho tu podobnie...tylko akurat tutaj wiem, że grałeś tylko i wyłącznie w FF... Jesteś świetny facet i ostatnią rzeczą jaką bym chciał jest prawienie Ci jakiś umoralniających gadek, czy analizy psychologicznj
...., ale wiem jak się sam poczułem jak się w grze spytałem jak realistycznie jest zrobiona "mapa dropów" (czyli jaki typ moba co dropuje), a dokładnie czy jeśli widzę, że Quadaav trzyma tarczę czy jest jakaś minimalna szansa (nawet 1:80000), że ją dropnie....a czy czasem nie jest tak beznadziejnie, że mi miecz wypadnie z osy (nielicząc NM'ów bo z barana w Gustaberg wypada katana dla samuraja, ale to szczegół....małą niedoróbka
)....a większość osób zrobiła sobie ze mnie pośmiewisko, niewidząc nawet o co pytam....
/peace x2