A mi się bardziej podoba IDE od Borlanda niż od MS.
Nie programuję gier w directX więc nie potrzebuję używać VS.
Wbrew pozorom - przy dużych projektach świetnie sprawdza się nawet DevC++. Kwestia przyzwyczajeń i gustu.
Często zmuszony jestem pisać sterowniki. Nie ma nic gorszego niż ich pisanie pod windowsy... Co windows to inny sterownik, inne zarządzanie pamięcią, inny dostęp do zasobów.
Gram dla przyjemności. A tej WoW nie potrafił mi dostarczyć. Nawet grając umarlakiem czułem się jak postać będąca jakimś świątecznym lizakiem.
Fakt - nie pograłem długo. Mnie po prostu WoW napawa obrzydzeniem i nudzi. A skoro Was bawi single'owanie w grze MMOG to chyba coś jest nie tak. Bo po co przepłacać? Możecie sobie pograć w Obliviona - i grafika lepsza, i fabuła doskonała.
Długie czekanie na party jest ogromną wadą. Ale zmusza graczy do przykładania się w tymże party. Jednak jest tyle rzeczy, którymi można się zajmować przez ten czas, że nie jest to takie fatalne (chociaż jest irytujące).
IMHO ff11 >> wow.
Czekam nadal na tytuł, który zmiażdżyłby ff11. Bo wow to dla mnie taki ragnarok w innej oprawie graficznej.
Cytuj:
Do czego windows server nadaje sie tak samo dobrze jak mac?
Windows Server jest w miarę wartościowym systemem - to miałem na myśli.
Cytuj:
Ja widze ze jestes jednym z tych elo ludzi co sie wywyzszaja ze nie uzywaja windowsa jak cale pospolstwo.
Używam. Bo w najwygodniejszym miejscu pokoju stoi komp "uniwersalny" - i do pracy, i do gier.
Cytuj:
Ze o pakiecie adobe i 3dsmaxie nie wspomne
Adobe natywnie wydany jest dla Maców. My w firmie musimy używać Flasha - i znacznie lepiej sprawuje się wersja makówkowa (mieliśmy kiedyś wypożyczony sprzęt).
Cytuj:
windows server do tego sie nadaje jak siodlo do swini
Serwery baz danych też stawiasz na WinXP?
Cytuj:
jakiego koloru okulary nosisz
Nie każdy siedzący 16 godzin dziennie przy komputerze ma wadę wzroku. Nie noszę ani okularów, ani soczewek =]
Cytuj:
Que? Ze jak? Na ilosc to sa robione gry ncsoftu.
A czytanie ze zrozumieniem? To było odniesienie się do Twojej wypowiedzi. Że każdy robi gry tak by sprzedać JAK NAJWIĘKSZĄ ILOŚĆ. Ja zaś twierdzę, że nie każdy.
Cytuj:
A po co komu PCTOWA myszka?
Bo chciałeś mieć 2 przyciski.
Cytuj:
Ale dodanie kolejnych guziczkow na myszce zamiast klikania command+jabluszko+myszka nie wymagalo inteligencji einsteina.
Ale użytkownikom Maców podobał się jeden przycisk. Jak ktoś potrzebował to kupował myszkę dajmy na to firmy Logitech.
Cytuj:
Czy ty sugerujesz ze profesjonalni graficy w twojej firmie uzywaja jednoklawiszowych myszek i cenia je sobie ponad tablety i wieloprzyciskowe myszki? Tak/nie. Bardzo mnie to ciekawi.
Gdzie ja napisałem, że ponad tablety? Znowu nadinterpretacje i przekręcanie moich słów. I tak - przy montażu i operacji na timeline we Flashu wygodniejsza była ponoć mysz jednoprzyciskowa.
Cytuj:
Jestes programista i wolisz pisac na macach?
Piszę na takiej platformie, na jaką wydaję dany produkt. Proste prawda?
Cytuj:
W codewarriorze czy czego sie tam uzywa, zamiast w Visual Studio?
VS mi się nie podoba.
Cytuj:
czy moze jara cie pisanie kodu w vi a potem kompilowanie go z palca przez gcc?
A słyszał panicz o czymś takim jak Makefile? Może i trzeba się trochę pobawić, ale ja sobie cenię tryb tekstowy z pełną kontrolą, zamiast graficznych gówienek, w których nigdy nie wiem co się stanie. Mowa oczywiście o pracy. Bo po godzinach - miło jest sobie posiedzieć w przyjaznym środowisku. A pod tym względem to przoduje Maczek, a windowsy są gdzieś na szarym końcu...
Cytuj:
Czy tez jestes programista ktory tylko jave zna
c,c++,php,c# (póki co słabo), ada95, assembler x86, assembler x64 (początki), java, pascal, python, perl, fortran (słabo)
Z czego korzystam w praktyce? c++,c,php,asmx86... Resztę znam, ale korzystam bardzo sporadycznie.