Zaczynam ten temat bo uważam że expowanie jest czasem potrzebne ale samo w sobie NIE jest sensem tej gry.
Trzeba czasem poexpować fakt szczególnie póżniej zaczynając nowe joby bedziemy już pewnie tylko expować . Ale teraz cały fun tej gry jakoś nam umyka .
Fajnie było jak zaczeliśmy wspólnie Emisary. Uważam że teraz fajnie by było porobić inne questy / misje razem.. A robiac to też przy okazji poexpujemy . Może nie aż tak jak na VD ale ...przy okazji. Nagle się okaże że nie expując też expujemy.
1 Np Mammokito potrzebuje klucza z PM my potrzebujemy kluczy z pozostałych kopalni. Widać że sobie spokojnie w 3- 4 osoby radzimy w kopalniach nawet z Brassami i Oldami i Copperami . No wiec zamiast pojedynczo , tzn w party z uberami oczywiscie, siedziec i czekac aż oni za nas znajdą lepiej pójśc w kilka osób i samemu kluczyki zdobyć . Wieększa przyjemnosć. Uberów i tak będziemy "wykorzystywać"
jeszcze mam nadzieje często do inyych rzeczy jak sie zgodzą . Tzn zawsze by było fajnie miec obstawę ale cóz nie zawsze mają czas..
2 Butelka z wodospadu . ok sam prawie tam doszedłem gde natknąłem sie na Leechera i sam go załatwiłem ( uff... ) po czym szybko sie wycofałem bo było jeszcze kilku . Ale w 2- 3 osoby spokojnie dojdziemy.
3 Droga do Jeuno - szkoda że każdy sam robi ... Tak to uberów byśmy tylko raz - dwa razy prosili, jak nie dla całej ekipy, to przynajmniej dla 2-3 osób a tak... . Dobrze że oni są wciąz chetni żeby nam pomagać !
4 itd
A i nie narzekajcie ze nigdy nie można sie umówić... Codziennie jesteśmy tam w kilka osób . Powiedzieć i w 30 min wszyscy sie spotkają . Ja osobiście na takie misje moge przyjść z drugiej strony Vana Diel .
Oczywiscie Exp PT - też .... ale nie - tylko.