Wczoraj udalo mi sie pierwszy raz wejsc do gry. Na razie mam cos z laczem i jest bardzo slaby transfer i nie moge dobrze tego przetestowac i jest maintance, daltego pisze FAQ
Staralem sie napisac to jak najbardziej czytelnie dla osob, ktore nic nie wiedza o tunelowaniu i nie maja poecia o tym na jakiej zasadzie to dziala. Niestety nie mam zdolnosci graficznych takze rysunki nie sa najlepsze
1. Idea.
Nalezy polaczyc sie z gra przez tunel, czyli Sygnal nie jest bezposrednio kierowany na przez port powiedzmy 54321 na adres IP Finala, tylko najpierw program laczy sie z naszym serwerem poza firewallem poprzez port 80 (www), omija w ten sposob proxy i firewalla poniewaz ten port jest odblokowany. Z tego serwera sygnal jest bezposrednio kierowany na serwer Finala, a potem sygnal zwrotny jest kierowany znow na nasz serwer i potem do naszego komputera przez port 80.
2. Potrzebne programy.
Socks2Http - program laczacy sie z serwerem Finala poprzez port 80.
http://www.totalrc.net/s2h/index.jsp
Permeo Security Driver - Jest to klient który współpracuje z serwerem SOCKSv5. Automatycznie umożliwia 'zsockowanie' (przekonwertowanie na protokół SOCKS) Windosowskich aplikacji wykorzystujących protokoły TCP i UDP. Przechwytuje on sieciowe sygnały z aplikacj i przekierowuje je przez serwer SOCKS bez zmian w nich samych oraz bez zmian softu/sterowników systemu operacyjnego. Jest wiele programow sockujacych, jadnak ten powyzszy jez najlepszy.
Niestety nie mam linka (piszcie do mnie na PM
)
3. Konfiguracja Socks2Http.
Uzywamy Porgram Socks2Http v.0.881 jest jeszcze nowsza wersja tego softu, ale niestety jest mniej stabilna. Ten program jest freeware, ajednak serwery przez ktore bedziemy sie laczyc sa platne (mam nadzieje, ze znajde niedlugo cos innego za darmo
). Pierwszy serwer kosztuje 4,95$ na 14 dni, jeszcze nie wiem jak dalej ukladaja sie ceny. Po zaplaceniu dostajemy numer ID, ktory wpisujemy w konfiguracji.
4. Konfigutacja Permeo Security Driver.
Pod koniec instalacji ustalamy wewnetrzny adres IP oraz port przez ktory bedzie kierowany sygnal na Socks2Http (127.0.0.1:1080).
Nastepnie wybieramy Properties i wykonujemy czynnosci krok po kroku
Potem
Skonfigurowalismy juz Permeo.
5. Uruchomienie gry.
Po wykonaniu tych czynnosci uruchamiamy aplikacje, ktora wczesniej dodalismy do Permeo i cieszymy sie gra.
POWODZENIA!
Dziekuje wszystkim, ktorzy pomagali mi w watku Problem z Firewall'em: Bodziu, Zet, Canto, Huckster itd. Dzieki wam udalo mi sie opracowac to FAQ.